Excursie

HAARZUILENS > IVN Vecht en Plassengebied verzorgt op 3 juli vanaf 10.30 uur een twee uur durende natuurtocht bij de Haarrijnse Plassen. Tijdens deze excursie vertellen gidsen u over de vele bloemen die op dat moment in de omgeving van de Haarrijnse Plas volop bloeien. U ziet zeker ook de oeverzwaluwen af en aan vliegen. Startpunt van de excursie is Hoeve Wielrevelt, Thematerweg 10D in Haarzuilens. Maximaal aantal deelnemers is 30. De deelname is gratis, al gaan ze wel met de pet rond. Opgeven kan bij johnvanhimbergen@yahoo.com. Meer informatie vindt u op de website van de afdeling www.ivn.nl.


Stranduitje

VLEUTEN > Comité Vleuten-De Meern organiseert in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds een stranduitje op donderdag 25 augustus naar Strandpaviljoen Thalassa in Zandvoort en u kunt hieraan deelnemen. U wordt ontvangen met een kopje koffie of thee met gebak. Hierna kunt u lekker uitwaaien op het strand, met een strandrolstoel naar de zee of genieten van het uitzicht. Ook is de mogelijkheid aanwezig om brei- en haakpatronen te bespreken of te ruilen. Tussen de middag lunchen ze gezamenlijk met een kopje soep, broodjes, melk of een fruitsap en fruit. Daarna kunt u weer lekker het strand op of genieten op het terras. 9.00 uur vertrek vanaf De Roef, Touwslagerslaan 3 in De Meern. 9.30 uur vertrek vanaf De Schakel, Schoollaan in Vleuten. De kosten inclusief vervoer zijn 35 euro. Wilt u hierbij zijn of informatie hebben? Meld u aan via comitevleutendemeern@gmail.com of op 06-27345202.


Zomergospelconcert

LEIDSCHE RIJN > Het enthousiaste gospelkoor Rejoice, onder leiding van Remco Hakkert, geeft op zondagmiddag 3 juli een zomerconcert. Een muzikale middag met medewerking van Fred Omvlee, bekend als Elvis Presley-dominee. Naast het uitgebreide eigen repertoire van het koor, zoals de Amerikaanse gospels, zullen daarom ook een aantal gospels van Elvis gezongen worden. Het wordt een zonnig zomerconcert. Iedereen is van harte welkom! Zondagmiddag 3 juli 15.30 uur in de Kerk aan het Lint, Alendorperweg 103, Utrecht. Toegang: 12,50 euro, inclusief drankje na afloop. Mail voor tickets: kaartverkoop@gospelkoorrejoice.nl onder vermelding van je telefoonnummer. Voor meer informatie over het gospelkoor zelf kunt u terecht op: www.gospelkoorrejoice.nl.


Kleedjesmarkt

HARMELEN > Op zondag 3 juli is het Dorpshuis Harmelen podium voor Gluren bij de Buren. Zanger en gitarist Gerrit Slob speelt mooie Nederlandstalige en Engelse luisterliedjes op zijn gitaar om 13.00, 14.30 en 16.00 uur. Ook is er een kinderkleedjesmarkt op het plein van het Dorpshuis. Er is nog plek voor kinderen uit Harmelen tot 13 jaar op de kleedjesmarkt. Reserveer wel je plekje via dorpshuisharmelen@gmail.com. De entree voor de kleedjesmarkt en Gluren bij de Buren is gratis. Een ijscokar van Vernooij zorgt voor verkoeling. De dorpskeuken is open voor een hapje en een drankje tussen 13.00-17.00 uur.