Ouderendag

DE MEERN > Zondag 9 oktober verzorgt Comité Vleuten-De Meern in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds en dienstencentrum De Roef de Nationale Ouderendag 2022. Op deze dag worden de ouderen in het zonnetje gezet en wordt er een gezellige middag in dienstencentrum De Roef aangeboden. Op deze middag kunnen de ouderen genieten van koffie of thee met iets lekkers, een gratis Bingo en optreden van zangduo De Zonnetjes. Zij zingen oude en nieuwe liedjes om lekker mee te zingen. Om deze gezellige middag af te sluiten is er een verloting met mooie prijzen. De kosten voor de verloting zijn 50 cent per lootje. Kaartjes voor deze middag zijn tegen betaling van 1 euro af te halen in dienstencentrum De Roef Touwslagerslaan 3 in De Meern of te bestellen via comitevleutendemeern@gmail.com.


Brievencafé

VLEUTERWEIDE > Vanaf oktober zal iedere woensdag van 14.00 tot 15.00 uur in de bibliotheek Vleuterweide het brievencafé plaatsvinden. Ben je op zoek naar hulp bij lichte administratieve vragen? Heb je een brief ontvangen die je niet begrijpt of lukt het niet om te bellen naar een instantie? Kom dan naar het brievencafé. Het brievencafé is een samenwerkingsproject van het Buurtteam, DOCK, U-centraal en Bibliotheek Utrecht. Achterin de centrale ruimte links naast de trap. Meer informatie? Neem contact op met het Buurtteam Vleuten (030) 7400517.


Streetwise

HARMELEN > Op 18, 19 en 20 oktober komt de ANWB met een spannend verkeersprogramma naar de scholen in Harmelen. ANWB Streetwise leert kinderen van groep 1 t/m 8 door het oefenen met praktijksituaties om beter om te gaan met het huidige verkeer. VVN-afdeling Harmelen en de schoolleiding vinden het belangrijk die ‘straatwijsheid’ mee te geven en bieden de kinderen graag ANWB Streetwise aan. Kinderen nemen vanaf ongeveer 4 jaar bewust onderdeel aan het verkeer. De ANWB heeft daarom verschillende modules ontwikkeld die helpen bij het verkeersvaardig maken van de leerlingen.


Dictee

WOERDEN > Op dinsdag 15 november vindt, in het kader van Woerden 650 jaar, het Groot Woerdens Dictee plaats in het gemeentehuis. Het dictee wordt geschreven en voorgelezen door de Woerdense kinderboekenschrijfster Tosca Menten. Tosca Menten schreef onlangs ter ere van 650 jaar Woerden het boek 'Koning Snert: Woerden voor vreemde eenden'. Naast de beste spellers van de middelbare scholen het Minkema College en het Kalsbeek College, nemen ook prominenten uit Woerden en Bodegraven deel aan het dictee. Het belooft een erg leuke avond te worden met een hapje en drankje, en natuurlijk de prijsuitreiking voor de beste spellers tijdens dit bijzondere dictee over Woerden. Om kans te maken op een plek in het Groot Woerdens Dictee kun je meedoen aan de voorronde die tot en met 1 oktober online staat op de website van Volksuniversiteit het Groene Hart (www.vuhetgroenehart.nl) onder het kopje Thema's & Specials.