Lunchcafé

VLEUTERWEIDE > Een groep bewoners zet zich met veel enthousiasme in voor een lunchcafé in Buurtcentrum de Weide Wereld. Op vrijdag 7 oktober zal dit weer worden gehouden. Het zal plaatsvinden van 12.00 tot 14.00 uur in Buurtcentrum de Weide Wereld in Vleuterweide. Vanaf 11.45 uur bent u welkom bij de inloop voor koffie en thee en rond 12.15 uur starten we met de lunch. Na afloop van het lunchcafé is er ook nog gelegenheid om bij de Mooi4nix winkel langs te gaan. Lijkt het u leuk om te komen en houdt u van gezelligheid, sociaal contact en samen eten? Geeft u zich dan op via Wil in je buurt. Op werkdagen tussen 9.00 en 11.00 uur op telefoonnummer (030) 6773131. Deelname kost 5 euro en u kunt zich aanmelden tot en met 5 oktober. Wilt u eerst informatie of heeft u een vraag? Dan kunt u contact zoeken met Sandra Willemsen, sociaal makelaar bij DOCK. Swillemsen@dock.nl.


Senioren

LEIDSCHE RIJN > Op woensdagmiddagen van 14.00 tot 16.00 uur is er een Seniorenclub in de boerderij Hoge Weide 6, in Leidsche Rijn. Ze spelen spelletjes, rummicub, klaverjassen, scrabbelen en bridgen. Ook is er een groep die kaarten maakt. Heb je meer zin in een gesprek? De kletspot staat klaar! Ze schenken thee/koffie met iets lekkers. Eens in de maand een borreluurtje na afloop. De prijs is 1 euro. Komt u met de auto stel de Tom-tom in op Saffraanstraat. Als u die straat inrijdt, ziet u aan het eind de boerderij liggen. De boerderij is rolstoeltoegankelijk en er is een invalidentoilet. Meer Informatie bij Ineke, 06-19777067 of Femmie  06-23586006.


Klaverjassen

DE MEERN > Kaartgroep De Roef is een groep vrijwilligers die de mensen tot elkaar wil brengen door het organiseren van kaartavonden in De Roef. De Kaartmarathon op 15 oktober is hiervan een activiteit die jaarlijks plaatsvindt. Er wordt Klaverjas gespeeld volgens het Rotterdams systeem. Tijdens de middagpauze is er voor iedere deelnemer een lunch en een kop soep beschikbaar. Na het spelen van 7 klaverjasboompjes vindt er een loterij plaats. Om 17.30 uur vindt de prijsuitreiking plaats. De kosten zijn inclusief lunch 2x koffie/thee en 2 consumpties 20 euro. De kaartmarathon vindt plaats van 10.00 tot 18.00 uur in Dienstencentrum De Roef. Opgave voor 10 oktober kan bij henkvanderaar@ziggo.nl en janriekbroekhuizen@casema.nl of 06-27345202.


Repair Café

LEIDSCHE RIJN > Een kapotte bureaulamp of een mixer die het niet meer doet? Kom zaterdag 1 oktober (13.00-17.00 uur) naar Repair Café Leidsche Rijn. Handige vrijwilligers repareren je kapotte spullen. Huishoudelijke apparaten, elektronica, lampen, gereedschap, speelgoed, kleine meubels, fietsen… alles (behalve textiel) wordt aangepakt. En iedereen is welkom! Adres: Buurtcentrum Bij de Buren, Eerste Oosterparklaan 76, Leidsche Rijn (Parkwijk). Er zijn consumpties verkrijgbaar voor een schappelijk prijsje. Toegang tot het Repair Café is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. Meer informatie: jrc.bosch@gmail.com, tel. 06-20180104 (Jeroen Bosch).