Halloweenfeest

VLEUTEN > Op zaterdag 29 oktober vieren ze Halloween in buurtcentrum De Schakel. Voor de voorbereidingen zijn zij op zoek naar creativelingen die op woensdagavond 12 oktober van 19.00 tot 22.00 een handje kunnen helpen met het maken van attributen voor het feest. Daarnaast zijn zij op zoek naar mensen die op 29 oktober kunnen figureren als bijvoorbeeld spook, zombie ect. Ze horen het graag! Voor vragen kun je terecht bij Marieke van DOCK mkleemans-vantongeren@dock.nl of op 06-59997437.


Zilveren Promsnacht

VLEUTEN > Zaterdagavond 8 oktober vindt in manege Van Vulpen voor de 25ste keer het evenement plaats dat in de afgelopen jaren is uitgegroeid tot hét feest van Vleuten: de HOV Promsnacht. Ook deze zilveren editie belooft weer een enorm spektakel te worden.
Toegangskaarten voor de Promsnacht zijn als vanouds verkrijgbaar bij snackbar Lambieck in Vleuten of via leden van HOV. Meer informatie vindt u op www.harmonieorkestvleuten.nl.


Bloemschikken 

DE MEERN > Op donderavond 6 oktober is er een workshop bloemschikken en ze beginnen om 19.30 uur. Het is een herfststukje gemaakt van pompoen en verschillende soorten herfstbloemen en wordt begeleid door Shirley Carrot. De kosten bedragen 30 euro inclusief materiaal. Reserveren: tickets@schalmdemeern.nl of (030) 6662609.


De burgemeester vertelt

BREUKELEN > Op donderdag 13 oktober geeft burgemeester Ap Reinders in Breukelen een inkijkje in zijn boeiende ambt. Hij vertelt over de formele en informele kanten van zijn functie. Ap Reinders is nu 2,5 jaar onze burgemeester en kijkt terug op een roerige periode. Hij was nauwelijks van start gegaan of de coronapandemie brak uit.  Maar het gaat op donderdagavond ook over zijn persoonlijke interesses. Hij zal onthullen wat hij heeft met Zuid Koreaanse popmuziek en met de Nederlandse Dance Industrie.

Na de pauze krijgt u de gelegenheid om vragen te stellen. 

Met het uitnodigen van burgemeester Reinders zet het SWIB een traditie voort. In het verleden zijn nieuwe burgemeesters hem voorgegaan om over hun ambt te vertellen. 

De avond vindt plaats in Boom en Bosch, het voormalige gemeentehuis van Breukelen, Het begint om 20.00 uur en duurt tot 21.30 uur. U dient zich aan te melden via website www.swib.nl.


Jimmy Nelson 

BREUKELEN > De wereldberoemde fotograaf Jimmy Nelson signeert zijn fotoboek ‘Between the Sea and the Sky' bij boekhandel Van Kralingen, vrijdag 7 oktober, vanaf 20.00 uur. Hij werd bekend met de prachtige foto's van inheemse volksstammen in de boeken ‘Before they pass away' en ‘Homage to Humanity'. In het voorjaar van 2020 moest Nelson tijdens de lockdown in Nederland blijven en herontdekte hij de schoonheid van ons land. Voor zijn nieuwe boek ‘Between the Sea and the Sky' fotografeerde hij gemeenschappen in de klederdracht en de omgeving die hen gevormd heeft, van het noorden tot het zuiden van Nederland, op zijn sublieme wijze.