Het boek 70 verhalen uit de archieven van Rijnstreek en Lopikerwaard
Het boek 70 verhalen uit de archieven van Rijnstreek en Lopikerwaard RHC Rijnstreek en Lopikerwaard

Open dag ter ere van 50-jarig jubileum RHC Rijnstreek en Lopikerwaard

Lezersnieuws Ingezonden

REGIO > Het Regionaal Historisch Centrum Rijnstreek en Lopikerwaard (RHC) bestaat 50 jaar en wilt dit graag met u vieren! Er komt er een speciale jubileumboek: 70 verhalen uit de archieven van Rijnstreek en Lopikerwaard. In dit boek staan wij stil bij 70 mooie of waardevolle archiefstukken uit ons gehele werkgebied en laten hiermee zien hoe belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis of juist het dagelijks leven van de gewone man in de archieven terug te vinden zijn. Zo leest u onder andere over het ontstaan van de Koeiemart en waarom de Woerdenaren het Kasteel van Harmelen vernietigden.

Ook zullen wij op ons jubileum vieren met een open dag op zaterdag 5 november. Er zal een tentoonstelling zijn van mooie en belangrijke archiefstukken die eeuwen oud zijn, en u kunt deelnemen aan een rondleiding door onze depots, die normaal voor het publiek gesloten zijn. Verder kunt u genieten van historisch filmmateriaal uit de regio, liggen er kleurplaten klaar voor de kleinsten, kunt u prijzen winnen en zullen wij een boekenmarkt houden.

Heeft u interesse in de geschiedenis van de plaatsen gelegen in de gemeente Woerden of het leven van uw voorouders, of wilt u meer weten over hoe een archief werkt, kom dan vooral langs! Tussen 10.00 uur en 15.00 uur ontvangen wij u graag met koffie, thee en wat lekkers op onze locatie in het gemeentehuis van Woerden aan de Blekerijlaan 14. Het boek 70 verhalen uit de archieven van Rijnstreek en Lopikerwaard zal vanaf dan voor €20,00 te koop zijn. 

De studiezaal in het gemeentehuis van Woerden