Afbeelding
Charlotte Jalvingh

Fotoclub Vleuten 50 jaar

Lezersnieuws

VLEUTEN > Fotoclub ‘De Broederschap’ is op 10 februari 1972 opgericht in de Broederschapshuisjes in Vleuten. Daar werd ook de naam van de club van afgeleid. In de beginjaren van de club, toen Vleuten nog een kleine zelfstandige gemeente was, was De Broederschap een begrip in Vleuten. De eerste jaren waren er ook bijna alleen maar mannen lid van de fotoclub. Later meldden zich steeds meer enthousiaste vrouwelijke hobbyfotografen. Dit is één van de redenen waarom de naam in 2016 is gewijzigd in ‘Fotoclub Vleuten’.

Deze actieve fotoclub Vleuten bestaat uit ongeveer 40 leden. Zij vieren dit jaar dat zij 50 jaar bestaan. In februari 2022 is het startschot gegeven om dit lustrumjaar feestelijk te vieren. Het thema ‘Out of the box fotograferen’ werd de rode draad voor alle jubileumactiviteiten. Verschillende vormen van fotografie zijn dit jaar al aan bod geweest: creatieve fotografie, conceptuele fotografie, een urban clubtocht naar Leiden, een avondworkshop in Rotterdam en een theateravond, verzorgd door Hans Aarsman. Het jaar wordt binnenkort afgesloten met een feestelijke dag voor de leden. Op die dag komen er verschillende fotografen een presentatie of workshop geven.

Deze week is de jubileumexpositie geopend in buurtcentrum De Schakel in Vleuten. Het is een prachtige tentoonstelling geworden die een reis maakt langs 50 jaren clubfotografie. Er is onder andere een stukje geschiedenis te zien en een onderdeel techniek. Alle foto’s zijn door de clubleden gemaakt en vervolgens op thema gesorteerd en opgehangen. De expositie is tijdens de openingsuren van De Schakel te zien.