Repair Café

LEIDSCHE RIJN > Gooi je kapotte spullen niet weg! De handige vrijwilligers van Repair Café Leidsche Rijn helpen je graag bij de reparatie. Lampen, huishoudelijke apparaten, audiovisuele apparatuur, gereedschap, speelgoed, kleine meubels… alles wordt aangepakt (geen textielreparaties). Iedereen is welkom! Repair Café Leidsche Rijn is zaterdag 5 november open (13.00-17.00 uur). Adres: Buurtcentrum Bij de Buren, Eerste Oosterparklaan 76, Leidsche Rijn (Parkwijk). Er zijn consumpties verkrijgbaar voor een schappelijk prijsje. Toegang tot het Repair Café is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. Meer informatie: jrc.bosch@gmail.com, tel. 06-20180104 (Jeroen Bosch).


Willibrord  

VLEUTEN > Vleuten is verbonden met Willibrord. Hij is immers de patroonheilige van de r.-k. kerk. En oorspronkelijk was de Torenpleinkerk ook aan deze heilige gewijd. Op ma. 7 november – de sterfdag van Willibrord - vieren rooms-katholieken en protestanten samen zijn gedachtenis: om 19.30 uur met een gezamenlijk avondgebed en om 20.15 uur gevolgd door de Willibrordlezing, verzorgd door voormalig theoloog des vaderlands en inwoner van Vleuten Janneke Stegeman. De titel luidt: ‘Ontwaakt gij die slaapt’: woke en de kerk.
Op do. 3 november is er om 20.00 uur een lezing over de keltische spiritualiteit van Willibrord door ds. Gert Landman. Beide bijeenkomsten zijn in de Torenpleinkerk. Van harte welkom.


Lunch café

VLEUTERWEIDE > Op vrijdag 18 november zal er weer een lunchcafé worden gehouden van 12.00 tot 14.00 uur in Buurtcentrum de Weide Wereld in Vleuterweide. Vanaf 11.45 uur bent u welkom bij de inloop voor koffie en thee en rond 12.15 uur starten ze met de lunch. Na afloop van het lunchcafé is er ook nog gelegenheid om bij de Mooi4nix winkel langs te gaan. Lijkt het u leuk om te komen en houdt u van gezelligheid, sociaal contact en samen eten? Geeft u zich dan op via Wil in je buurt. Op werkdagen tussen 9.00 en 11.00 uur op telefoonnummer (030) 6773131. Deelname kost 5 euro en u kunt zich aanmelden tot en met 16 november. Kunt u niet komen meldt u zich dan af uiterlijk de dag van tevoren.


Verkeersregels

HARMELEN > Afstoffen van kennis van verkeersregels is soms nodig. Verkeersregels veranderen en ook komen er herhaaldelijk nieuwe verkeersborden en verkeersregels bij. Veilig Verkeer Nederland Harmelen organiseert daarom weer een cursusavond door Jan de Lange. Aan de orde komen verkeer en verkeersdeelnemers, verkeersborden, verkeerstekens op het wegdek, voorrangsregels, waaronder rijden op rotondes, rijden op autoweg en autosnelweg, regels bij woonerf en speelstraat. Alle bewoners van Harmelen die bestuurder zijn (auto, fiets, scooter) worden uitgenodigd. Deelname is gratis. De avond is op woensdag 23 november van 19.30 tot 21.30 uur in het Trefpunt aan de Iepenlaan. Deelname is gratis. Opgeven bij Johan Wesseloo: j-en-i.wesseloo@hetnet.nl of bij Theo Miltenburg 06-24695460 of vvnharmelen@gmail.com.