Onderzoek

VLEUTEN > Heeft u de Tweede Wereldoorlog in Vleuten, De Meern of Haarzuilens meegemaakt? Of kent u verhalen van uw ouders of andere bekenden? Over het dagelijks leven tijdens de oorlog? Over de maatregelen van de bezetter en hoe daarop gereageerd werd? Verhalen over onderduiken, verzet en collaboratie? Verhalen over bombardementen, Arbeitseinsatz of andere opzienbarende gebeurtenissen? Misschien heeft u correspondentie, dagboekjes, foto’s of andere documenten uit die tijd. 'In het kader van mijn onderzoek naar de gebeurtenissen in Vleuten, De Meern en Haarzuilens in de Tweede Wereldoorlog ben ik benieuwd naar uw ervaringen en documentatie. Ik ben bereid bij u op bezoek te komen. Uw gegevens worden vertrouwelijk en desgewenst anoniem behandeld. In het onderzoek werk ik samen met de Historische Vereniging,' aldus Arnold van Dijk, Zilverschoonlaan 51, 3452AA Vleuten 06-17508750, arnold.van.dijk@gmail.com.


Aanrijding

LEIDSCHE RIJN > De politie Leidsche Rijn is op zoek naar een scooterrijder, die zondagmiddag op de kruising Vaduzdijk- Berlijnplein een fietser aanreed. De scooteraar ging er vandoor na de botsing. De fietser bleef gewond achter. Het ongeluk gebeurde rond 17.50 uur. 'Pittig letsel bij fietser,’ zo twittert de politie Leidsche Rijn, die op zoek is naar getuigen. 'Twee onbekende jongens gaan er nog achteraan. We komen graag met hen en andere getuigen in contact. Bel 0900-8844,’ zo is de oproep. 


Smurfenbeurs

DE MEERN > Op zondag 20 november in De Schalm, Oranjelaan 10, De Meern 10.30-15.30 uur een smurfenbeurs met alles op het gebied van smurfen. Ideaal voor verzamelaars. Entree is gratis.