Een feestelijke jubileumeditie van Eetcafé De Schakel.
Een feestelijke jubileumeditie van Eetcafé De Schakel.

Eetcafé De Schakel bestaat vijf jaar

Contacten

Activiteiten

Door Roberto Cancian


VLEUTEN > Vorige maand  werd het vijfjarig bestaan gevierd van Eetcafé De Schakel. Dat gebeurde uiteraard in buurtcentrum De Schakel aan de Schoolstraat in Vleuten.


‘Het was een echt feestelijke bijeenkomst met veel gasten,' geeft Jan Bloemkolk namens de organisatie aan. Tijdens het eerste lustrum van Eetcafé De Schakel werd gekozen voor een Aziatisch driegangenmenu dat bijzonder goed in de smaak viel bij bezoekers. ‘In 2017 is Magda Spermon gestart met het initiatief om een eettafel activiteit op te zetten hier in Vleuten. Magda Spermon is jarenlang een actief lid van de KBO LR geweest, vanuit daar ving ze veel signalen op dat er behoefte was aan een ontmoetingsactiviteit in deze vorm,' legt Bloemkolk uit. Magda Spermon is destijds kordaat aan het werk gegaan, ze kreeg een startsubsidie en al snel werd er een en ander georganiseerd. Dat deed ze met Marjolein Wieman, die veel horeca-ervaring heeft, aan haar zijde. Vanaf de start sloeg de eettafel aan en werd die goed bezocht. Een gelegenheid waar nieuwe contacten werden gelegd en oude contacten werden aangehaald. Nadat de organisatie van de eettafel iets te veel werd voor Magda Spermon, in verband met andere bezigheden, nam Jan Bloemkolk van de Schakelraad het stokje tijdelijk over. ‘Samen met de vrijwilligers en andere betrokkenen bij De Schakel is dat op die manier een jaar ingevuld totdat er in de persoon van Yvonne van Anraad een opvolger werd gevonden.' Dat bleek een gouden greep voor Eetcafé De Schakel. Binnen de kortste tijd heeft Yvonne van Anraad als coördinator van de Eettafel in Vleuten een bruisende activiteit kunnen maken. Daarbij zocht en vond ze ook verbinding met lokale ondernemers die de Eettafel ondersteunen. ‘Nadat de coronapandemie roet in het eten gooide, is de activiteit weer volop doorgegaan en is het uitgegroeid tot een heel populaire activiteit binnen De Schakel. Maandelijks zitten ruim 45 mensen gezellig met elkaar aan tafel een heerlijke maaltijd te gebruiken.' Het Eetcafé is zelfs zo populair dat er soms aanmeldingen op de reservelijst geplaatst moeten worden aangezien de ruimte anders te beperkt is. ‘In totaal zijn er nu 80 bezoekers die de regelmatig komen eten. Door de animo zijn er plannen om deze maandelijkse activiteit twee keer per maand te organiseren.’ Aan het eind van de lustrumavond zorgde een muziekoptreden van ‘de Roodneuzen’ voor een extra verrassing waardoor iedereen met een vrolijk en tevreden gevoel naar huis ging. 

Wanneer u dit leest en ook trek heeft gekregen en/of het gezellig vindt om aan te sluiten bij Eetcafé De Schakel, geef u dan op via: www.deschakel-vleuten.nl. Het Eetcafé is normaliter iedere laatste vrijdag van de maand. De maaltijden die worden geserveerd, zijn gevarieerd waarbij rekening wordt gehouden met een ieders eetpatroon.