Afbeelding

KBO Leidsche Rijn zoekt bestuursleden

Lezersnieuws

LEIDSCHE RIJN > De Katholieke Bond voor Ouderen Leidsche Rijn is dringend op zoek naar bestuursleden.

Binnen bestuur is de functie van voorzitter vacant en per april 2023 de functie van secretaris. KBO Leidsche Rijn heeft ongeveer 675 leden uit Vleuten, De Meern. Haarzuilens, Leidsche Rijn, Harmelen en Montfoort. De bond staat open voor alle 55+ ers, van alle gezindten .De leden staan bij ons in het middelpunt. We organiseren vele activiteiten, uitstapjes, fiets 3 daagse, vakantieweek, bezoek aan musea, maar ook themamiddagen, waarop onderwerpen worden besproken, die juist voor deze doelgroep van belang zijn. Hier zorgt een zeer actieve Reis- en Activiteitencommissie voor en hun inzet wordt door de leden zeer gewaardeerd.

KBO Leidsche Rijn is onderdeel van een provinciale bond, die op haar beurt weer deel uitmaakt van Unie KBO. Unie KBO heeft een samenwerking met landelijk PCOB.

Wel zijn de afdelingen geheel zelfstandig met eigen statuten en een eigen bestuur. Voor de voorzitter, die wij zoeken is affiniteit met de doelgroep belangrijk. Hij/Zij zit de maandelijkse vergaderingen van het bestuur van KBO Leidsche Rijn voor en heeft contact met Provincie en in mindere mate met de Unie. Ook heeft hij contacten met de sociale partners in de buurt, maar bepaalt zelf hoeveel.

De secretaris verzorgt de agenda van de vergadering, zorgt voor in- en uitgaande post en eventueel doorsturen naar andere bestuursleden. Ook zorgt zij, dat Algemene Ledenvergaderingen 2 x per jaar goed verlopen. Wij zitten dringend om deze vrijwilligers verlegen. KBO Leidsche Rijn heeft u hard nodig. Heeft u belangstelling voor een van deze 2 functies, aarzel dan niet  en meldt u aan voor deze actieve vereniging.

U kunt e-mailen naar de secretaris n.desmit@casema.nl Bellen is wat lastiger, maar u kunt altijd inspreken op telefoonnr. 030-6665013 Alvast hartelijk dank. Nanny de Smit, secretaris KBO LR