Torenpleinkerk

VLEUTEN > Zondag 27 december om 15.00 uur is er in de Torenpleinkerk in Vleuten een concert door de Cappella Cambiata o.l.v. Raymond Honing. Het projectensemble bestaat uit een wisselend aantal vocalisten en instrumentalisten met authentieke, veelal barok, instrumenten, en legt zich vooral toe op oudere en vaak onbekende muziek. Deze keer zullen Mariavespers van Heinrich Ignaz von Biber, bekend om zijn, vaak extravagante, vioolmuziek en de Missa-VII van Johan Melchior Caesar, opgedragen aan de Onbevlekte Ontvangenis van Maria, een feest dat op 8 december wordt gevierd, uitgevoerd worden. Het concert is gratis toegankelijk, na afloop een collecte.


Filmavond

VLEUTEN > Op 28 november wordt om 20.00 uur Bij de Haard, achter de Torenpleinkerk een bijzondere documentaire vertoond uit Oekraïne over het leven in een klooster op de berg Athos in Griekenland. Deze avond zal de filmmaker zelf aanwezig zijn. De kosten zijn 10 euro en bestemd voor Oekraïne. Vanwege het beperkt aantal plaatsen is aanmelding vooraf noodzakelijk. Dat kan via bramvanderperk@casema.nl.


Loop

MAARSSEN > Op zondag 27 november is in Maarsseveen weer een Loop in de serie Vechtstreek in Beweging (ViB-Lopen), georganiseerd door OSM'75 Atletiek/recreatiesport Maarssen door het fraaie, groene recreatiegebied rondom de Maarsseveense Plassen. De ViB-lopen zijn voor iedereen, van beginners tot getrainde atleten, van jong tot oud. Iedereen kan zijn eigen afstand kiezen, van 2,5 t/m 21 kilometer. Op deze trimlopen lopen ook haas-lopers op verschillende snelheden, die op een vast tempo hun ronden lopen: een ideale gelegenheid om te trainen. De start is rond 11.00 uur. Voorinschrijving via viblopen.nl. Op de dag zelf kan worden ingeschreven vanaf 10.00 uur bij de hoofdingang van recreatiecentrum.


Ezelsoortjes

LEIDSCHE RIJN > Ezelsoortjes, muzikale vertelling 4+. Aukelien Kleinpenning (saxofoon) en Charlie Bo Meijering (piano) spelen klassieke muziek bij sprookjesachtige taferelen. Het publiek wordt meegezogen in de magische wereld van verlaten paleizen, meubels van zoethout, een koppige witte ezel en een zoetwaterhandelaar. Met illustraties van Agnes Loonstra. Muzikale vertelling door het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht (IKFU). In bibliotheek Leidsche Rijn Centrum op 29 december  van 11.00-11.40 uur. Gratis toegang, reserveren via het IKFU. 


Repair Café

LEIDSCHE RIJN > Zaterdag 3 december is Repair Café Leidsche Rijn open. De handige vrijwilligers helpen je graag bij de reparatie van je spullen. Lampen, huishoudelijke apparaten, audiovisuele apparatuur, gereedschap, speelgoed, fietsen, kleine meubels, alles wat je redelijk makkelijk vervoert wordt aangepakt. Loop binnen tussen 13.00 en 17.00 uur in Buurtcentrum Bij de Buren, Eerste Oosterparklaan 76. Consumpties voor een schappelijk prijsje. Toegang gratis, maar vrijwillige bijdrage welkom.