De Stichting Wereldlichtjesdag Leidsche Rijn organiseert deze avond.
De Stichting Wereldlichtjesdag Leidsche Rijn organiseert deze avond.

Wereldlichtjesdag voor overleden kinderen

LEIDSCHE RIJN > Stichting Wereldlichtjesdag Leidsche Rijn verzorgt op zondag 11 december om 18.30 uur Wereldlichtjesdag in Vleuten.


Op deze dag licht de wereld voor nabestaanden van een overleden kind even op, door een denkbeeldig lint van kaarsen. Het is voor nabestaanden een moment om te voelen dat ze niet alleen zijn en dat er meer mensen zijn die weten wat zij doormaken. Deze ceremonie verbindt mensen en emoties in alle opzichten. World Wide Candle Lighting ontstond in 1977 in Amerika en al spoedig namen talloze organisaties wereldwijd de ceremonie over. Om precies 19.00 uur lokale tijd steken mensen overal ter wereld kaarsen aan, te beginnen in AustraliĆ«, zodat het licht van de herinnering met de tijdzones meereist. Zo verbinden ze alle nabestaanden van een kind dat zo enorm wordt gemist. Ook dit jaar is er weer de gelegenheid om deel te nemen aan deze ceremonie. Zij nodigen alle nabestaanden van een overleden kind van harte uit om op 11 december een kaarsje aan te steken en zo troost te vinden en te bieden. Daarbij maakt het niet uit wanneer het kind is overleden, door welke oorzaak of onder welke omstandigheden, hoe oud het kind was of welke levensovertuiging een rol speelde. 

Wereldlichtjesdag vindt plaats in de kerk aan het Lint, Alendorperweg 103, Vleuten. De deuren openen om 18.00 uur. Op deze avond steken ze kaarsjes aan, noemen de namen van de kinderen, vertellen ze een verhaal, luisteren ze naar muziek en spreken met elkaar. Voor het aanmelden van het noemen van de naam van een overleden kind en voor het programma van deze ceremonie, kijk op: www.wereldlichtjesdagleidscherijn.nl.

Afbeelding