Vragenuur

STICHTSE VECHT > Voor al uw vragen over het gebruik van computer, tablet, smartphone of e-reader kunt u ook in 2022 weer bij het Stichtse Vecht Computer Café terecht. Denk bijv. aan hulp bij het installeren van de Corona Check-app op uw smartphone. U kunt met uw vraag gewoon binnenlopen bij het Digitaal Vragenuur, dus zonder afspraak. De vrijwilligers van het Stichtse Vecht Computer Café staan klaar om u te helpen. Op 18 jan. in de Bibliotheek Breukelen. Vrijdag 7 en 28 jan. in de Bibliotheek Loenen. Maandag 10 en 24 jan. in de Bibliotheek Maarssen-Dorp. Steeds van 14.00 - 15.30 uur. Uw vragen kunt u ook altijd kwijt bij de Bibliotheek (0346 - 262700) of via www.bibliotheekavv.nl.


Landschap

REGIO > Ben je actief als vrijwilliger in het landschap van de provincie Utrecht? Bereid je dan voor en ga veilig en met de juiste kennis aan de slag! Wij organiseren hiervoor cursussen. Bekijk het aanbod met motorkettingzagen, veldhulpverlening en valbeveiliging op www.landschaperfgoedutrecht.nl.


Spreekuur

BREUKELEN > Ook in 2022 heeft de wijkcommissie Breukelen-Noord spreekuur voor de bewoners van de wijk. 'Heeft u vragen of suggesties om de leefbaarheid en sociale samenhang van Breukelen te verbeteren of kent u onveilige situaties, laat het ons weten. Het spreekuur is niet bedoeld voor klachten over bijvoorbeeld losliggende stoeptegels of overhangende takken. Dat soort klachten dient te worden gemeld bij de gemeente Stichtse Vecht: via hun website of via de FIXI app', aldus het bestuur van de wijkcommissie. Wilt u gebruikmaken van het spreekuur (elke eerste dinsdag van de maand van 09.00-10.00 uur) laat het ons dan weten via info@wijkbreukelennoord.nl dan zorgen wij ervoor aanwezig te zijn in Wijkcentrum Over-Noord aan de Vrijheidslaan 4 in Breukelen. Vanwege de coronamaatregelen komt de wijkcommissie niet fysiek bijeen en maakt gebruik van video vergaderen. Totdat deze situatie wijzigt, zal er geen fysiek spreekuur zijn. Maar stuur gerust een email, dan kunnen we u bellen of een video vergadering plannen. 


Treinramp

HARMELEN > Op 8 januari 1962 vond bij Harmelen op de spoorlijn Utrecht-Rotterdam de grootste treinramp uit de Nederlandse geschiedenis plaats. Twee treinen botsten in dichte mist frontaal op elkaar waarbij 93 doden vielen en 52 personen gewond raakten. Omdat het op 8 januari 2022 precies 60 jaar geleden is dat het ongeluk plaatsvond, besteedt het Spoorwegmuseum in Utrecht in een kleine tentoonstelling aandacht aan deze nationale ramp. De tentoonstelling zou geopend worden op zaterdag 8 januari, maar het museum is vanwege de landelijke cornonamaatregelen zeker dicht tot en met 14 januari. Als de musea weer open mogen, is de tentoonstelling te bezoeken en dat kan nog tot en met 30 oktober. Kijk voor het hele verhaal alvast op de site van het spoorwegmuseum