Cultuurfonds

STICHTSE VECHT  > Het bestuur van het Cultuurfonds Stichtse Vecht wenst iedereen een mooi en gezond 2022 waarin hopelijk weer alle ruimte komt voor culturele en muzikale initiatieven en samenzijn. Ondanks corona hebben veel organisaties de weg weten te vinden naar het Cultuurfonds Stichtse Vecht: er zijn dit jaar 35 initiatieven gesteund met een totaalbedrag van ruim 160.000 euro. Alle gesteunde projecten kunt u vinden op de website: https://cultuurfondsstichtsevecht.nl/projecten. Goed nieuws voor jongeren, individuele kunstenaars/organisatoren en kleinschalige initiatieven! Om de creativiteit onder de inwoners te stimuleren is namelijk besloten om - als pilot voor 1 jaar en onder bepaalde voorwaarden - de aanvraagmogelijkheid bij het Cultuurfonds Stichtse Vecht voor iedereen -dus ook voor niet-rechtspersonen- open te stellen. Per aanvraagronde kunnen drie van deze aanvragen gehonoreerd worden met een maximum van 2000 euro per aanvraag. Hoort zegt het voort.
De sluitingsdatum voor de eerste aanvraagronde van 2022 is 18 februari a.s. Nog zes weken de tijd dus om ondersteuning voor een origineel, kwalitatief en creatief plan aan te vragen. Kijk voor een handleiding voor een projectplan op de site van het Cultuurfonds Stichtse Vecht.


Brand

UTRECHT > In het kinderspeelparadijs Kidz City aan de Vlampijpstraat in Utrecht was dinsdagavond brand uitgebroken, maar het vuur was al weer snel onder controle, zo laat de VRU weten. De omvang van de brand leek in eerste instantie groter dan uiteindelijk het geval bleek. De oorzaak is op dit moment niet bekend, aldus de toelichting van de woordvoering van de VRU. De eerste melding was een zeer grote brand en meerdere eenheden waren uitgerukt.