Uitvoering in Andreaskerk in Rome.
Uitvoering in Andreaskerk in Rome.

BREUKELEN > Met een ingetogen en zo nu en dan gedurfde uitvoering van motetten en hymnen gewijd aan de Maagd Maria, nam André Vis afscheid van het Vocaal Ensemble Voces Lauri.


Gedurende 10 jaar heeft André Vocaal Ensemble Voces Lauri geleid en geïnspireerd tot het maken van muziek. André heeft affiniteit met muziek uit de vroegbarok en renaissance. Deze affiniteit uitte zich in zijn directie. Het koor weerspiegelde deze affiniteit in interpretatie en koorklank. Het koor heeft in de loop der jaren laten zien dat het vocale muziek uit verschillende stijlperioden kan zingen. In die jaren heeft het koor diverse uitvoeringen gegeven, o.a. in de Andreaskerk in Rome.

Het is nu aan de nieuwe dirigent, Maarten van der Bijl, om het koor, dat projectmatig werkt, qua koorklank nog verder te polijsten en naar een hoger niveau te brengen. Dat gaat wel gebeuren: het koor heeft veel potentie en Maarten, zie foto, is een veelzijdig en ervaren musicus: hij is als dirigent aan diverse kamerkoren verbonden en cantor-organist in de Geertekerk in Utrecht. 

In het nieuwe jaar gaat Vocaal Ensemble Voces Lauri werken aan een nieuw programma, een project dat het lijden van Christus als thema heeft en dat uitgevoerd zal worden in de passietijd. De repetities vinden plaats op de woensdagavond in de Pauluskerk in Breukelen, onder leiding van Maarten van der Bijl. Uiteraard pas wanneer de coronamaatregelen dat toe gaan laten. Maar opgeven kan alvast. Inlichtingen over deelname aan het koor : mevrouw C. van Loenhoud, e-mail: cae.vanloenhoud@gmail.com