Gebed

MAARSSEN > Voor 2022 is de jaarlijkse week van gebed voorbereid door christenen uit het Midden-Oosten. De centrale Bijbeltekst is Matteüs 2 vers 2: ‘Wij hebben zijn ster zien opgaan en zijn gekomen om Hem te aanbidden.’ De ster van Bethlehem als een licht dat schijnt in het duister en de weg wijst naar Jezus. De week van gebed voor eenheid van christenen begint traditioneel met oecumenische vieringen in Maarssen-Dorp en Maarssenbroek. Deze zullen plaatsvinden op zondag 16 januari om 10.00 uur. In Maarssen-Dorp in de Heilig Hartkerk. Voorgangers zijn ds Corinne Groenendijk en Hans de Kruijff. De viering zal rechtstreeks worden uitgezonden via RTV Stichtse Vecht (KPN kanaal 1332, Ziggo kanaal 44) of kerkdienstgemist.nl. In Maarssenbroek in de Verrijzeniskerk. Voorgangers zijn ds Ina de Boon en Tejo van der Meulen. De viering zal worden uitgezonden via kerkdienstgemist.nl. In de week van gebed zullen van 17 t/m 22 januari ’s avonds digitale bijeenkomsten gehouden worden van 19.15 tot ± 20.00 uur. Nadere details worden via de verschillende kerken in Maarssen bekendgemaakt (zie ook  www.kerkpleinmaarssen.nl).


Duurzaamheid

STICHTSE VECHT > In januari is in de bibliotheek Stichtse Vecht de eerste lezing over impact van ons consumptiepatroon op het milieu. De bibliotheek wil inzetten op een duurzame toekomst door te inspireren en te informeren. Dit jaar wordt er elke maand een activiteit georganiseerd: een lezing, een klimaatgesprek of een informatiebijeenkomst. In de eerste drie maanden van het jaar is er een reeks activiteiten over consuminderen.
Woensdag 26 januari trapt Elke Rabé af met een interactieve lezing over de impact van ons consumptiepatroon op het milieu. Rabé is recent benoemd tot Klimaatburgemeester van de gemeente De Bilt en ze is energie-ambassadeur bij Duurzame Vecht. Ze inspireert anderen om zich ook in te zetten voor een beter klimaat. Tijdens de lezing krijg je handvatten om in je dagelijks leven toe te passen en zo je eigen voetafdruk te verkleinen en je handafdruk te vergroten.
Deze lezing is gebaseerd op het boek ‘De verborgen impact’ van Babette Porcelijn, waarin Porcelijn laat zien dat 80% van onze impact op het klimaat verborgen is. Met name ons consumptiepatroon heeft grote impact, ook elders in de wereld. Wil je hier wat aan doen, maar weet je niet goed waar te beginnen?
Tijdens deze lezing vertelt Elke Rabé waar de meeste slagkracht zit. De grootste impact zit namelijk niet in de dingen die we verwachten. Zo kun je na deze lezing veel effectiever positieve keuzes maken.
In verband met corona is deze lezing online, op woensdag 26 januari 19.30 uur. Kaarten zijn alleen vooraf te bestellen: 5 euro voor leden en 10 euro voor niet-leden. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekavv.nl/duurzaamheid.