Vraagdagen

STICHTSE VECHT > Het Stichtse Vecht Computer Café doet mee met de Computervraagdagen 2022, een initiatief van SeniorWeb. In deze coronatijd is het SCC geopend en bent u van harte welkom op de Computervraagdagen. Wilt u meer kunnen doen met uw smartphone, tablet of computer? Zoals WhatsApp gebruiken, beeldbellen, foto’s bewerken, uw apparaat beveiligen en onderhouden of handige apps op uw tablet gebruiken? Inloop voor alle vragen op digitaal gebied op maandag 17 januari in de bibliotheek Maarssen-Dorp en dinsdag 18 januari in de bibliotheek Breukelen. Beide keren van 14.00 – 15.30 uur. Op donderdag 20 januari van 14.00 – 15.30 uur een inloop speciaal voor het thema 'zoeken op Internet' in de bibliotheek Maarssen-Dorp. Als u deze laatste inloop wilt bezoeken, dan graag vóór donderdag 20 jan. aanmelden via e-mail stichtsevechtcomputercafe@outlook.com of telefonisch bij de bibliotheek (0346) 262700. Het SCC hanteert de coronaregels die op dat moment van kracht zijn. Zie hiervoor ook de website van de bibliotheek: https://www.bibliotheekavv.nl/corona-nieuws.html.


Vechtstreekmuseum

MAARSSEN > Het Vechtstreekmuseum komt met een nieuwe tentoonstelling en dat is iets om naar uit te kijken. Het museum in park Goudestein naast het gemeentehuis in Maarssen kijkt alvast vooruit voor als alles weer open is. ‘Met trots delen wij mee dat op 19 februari onze nieuwe tentoonstelling ‘De Vechtstreek vanuit de lucht’ van start gaat. Fotograaf Gerhard Hof heeft met zijn drone vrijwel de gehele Vechtstreek met prachtige beelden in kaart gebracht. Echt iets om naar uit te kijken (vinden wij)!’ aldus het bestuur van het Vechtstreekmuseum.


Ploggen

MAARSSENBROEK > Op zaterdag 19 maart wordt de landelijke Opschoondag gehouden. Ook de Vrienden van het wijkpark Maarssenbroek doen hieraan mee en gaan op zondag 20 maart ploggen. Start om 12.00 uur bij de kinderboerderij Otterspoor. Loop je ook mee zodat het wijkpark er weer zwerfvuilvrij uitziet?


Trainer

DE MEERN > De wegen van Alain Hijman, trainer zaterdag 1, en VV De Meern scheiden komende zomer. Beide partijen hebben in onderling overleg besloten het aflopende contract niet te verlengen. Hijman en VV De Meern zijn beiden van mening dat het tijd is voor een volgende stap. Ondanks dat er aan de samenwerking een einde komt gaan club en trainer er alles aan doen om een zo hoog mogelijke eindklassering te bewerkstelligen. Hijman op de site van de vereniging: 'Met de spelers en de overige stafleden kunnen we hopelijk zo snel mogelijk het veld weer op om een goed vervolg te geven aan de behaalde resultaten tot nu toe.'