Straatroof

BREUKELEN > De politie heeft donderdag 6 januari vijf verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een straatroof op zaterdag 20 november 2021 in Breukelen. Vier verdachten zijn minderjarig en zijn na de aanhouding in verzekering gesteld. Een vijfde verdachte, een 19-jarige man, is aangehouden maar na verhoor weer heengezonden. Hij blijft verdachte in deze zaak. Op zaterdag 20 november 2021 rond 21.30 uur vond er in Boom en Bosch in Breukelen een straatroof plaats. Een vijftienjarige jongen uit Breukelen had hier afgesproken met een meisje. Toen hij aankwam op de afgesproken plek werd hij hard geslagen en liep de jongen fors letsel op. Na de klap ontdekte hij dat de daders een sieraad hadden meegenomen. De politie stelde direct een onderzoek in na de aangifte en dit leidde afgelopen donderdag 6 januari tot vijf aanhoudingen. Vier verdachten worden aankomende week voorgeleid.


Brand

LAGE WEIDE > In een bedrijfspand aan de Atoomweg in Utrecht heeft zondagmiddag korte tijd een brandje gewoed. Het ging om een opslag van accu’s en batterijen. Meerdere brandweereenheden waren ter plaatse. De Maarssense brandweer kwam met de ladderwagen. De melding van de brand werd rond 13.00 uur gedaan. Het vuur in het gebouw was een uur later al onder controle. Tijdens de brand kwam veel rook vrij. Het pand wordt daarom geventileerd. Hoe het vuur heeft kunnen ontstaan wordt uitgezocht.


Corona

STICHTSE VECHT > Morgen is de persconferentie van het kabinet over de lockdown of versoepelingen. Als dat gevolgen heeft voor organisaties, verenigingen en ondernemers, leest u dat op www.varnws.nl.