Windmolens

STICHTSE VECHT > De stad Utrecht kan ook een brief van Stichtse Vecht verwachten dat windmolens aan de gemeentegrens, zoals op Lage Weide, niet gewenst zijn. Dat staat in een motie van Het Vechtse Verbond, die steun kreeg van bijna de hele raad. Alleen PvdA en GroenLinks stemden tegen. Eerder had wethouder Wisseborn al toegelicht dat hij in een persoonlijk gesprek met wethouder Van Hooijdonk van Utrecht al kenbaar had gemaakt dat Stichtse Vecht de mogelijke windturbines op Lage Weide niet ziet zitten. Maar nu komt er nog een brief overheen. In de motie staat ook nog dat er een betere regionale afstemming moet komen tussen de gemeenten over de Regionale Energie Strategie RES.


Supermarkt

NIGTEVECHT > De supermarkt in Nigtevecht is dinsdag heropend. Het is nu supermarkt Centerrr, de voortzetting van de oude buurtsuper, die ermee moest stoppen wegens gebrek aan opvolging. Ook is er ruimte voor banen voor inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt, in samenwerking met de gemeente. 'Een mooie resultaat van samenwerking tussen dorpsbewoners en lokale politiek,' aldus D66. De partij hield ook een stevig pleidooi voor behoud van de buurtsuper met indirecte steun van de gemeente. Ook wethouder Maarten van Dijk was bij de heropening.. 


Wijkpark

MAARSSENBROEK > Stedin gaat volgende maand en in maart aan het werk in het wijkpark Maarssenbroek met het snoeien van groen. Bomen en grote struiken onder de hoogspanningsleiding mogen niet te hoog worden binnen een straal van 7 meter rond een hoogspanningslijn. Er is anders een kans op overslag en kan er brand ontstaan. Stedin heeft overleg gehad met gemeente, wijkcommissie Boomstede en de Vrienden van het Wijkpark.