Afbeelding

Comfortabel, duurzaam en levensloopbestendig

BREUKELEN > Met een ferme klap op de Kop van Jut en wat vuurwerk gaven wethouder Wonen Frank van Liempdt en directeur Mark Drost van Woningstichting Vecht en Omstreken, het startsein voor de bouw van 12 nieuwe appartementen aan de Wilhelminastraat in Breukelen. 

Het gaat om comfortabele, duurzame en levensloopbestendige appartementen op de plek van de voormalige duplexwoningen. Betaalbare sociale huurwoningen voor mensen met een beperkt budget.

Wethouder Frank van Liempdt: ‘Goed nieuws voor de vele woningzoekenden in Stichtse Vecht. Ik besef dat het een druppel op een gloeiende plaat is, maar ik blijf me dagelijks inspannen om bouwprojecten los te krijgen in de gemeente. Elke nieuwe woning telt!'

Woningstichting Vecht en Omstreken probeert de werkzaamheden zoveel mogelijk uit te voeren zonder overlast voor omwonenden. Zo worden schroefpalen gebruikt in plaats van heipalen. De bouwwerkzaamheden duren naar verwachting tot en met november 2022. De nieuwe woningen worden daarna aangeboden en verdeeld via WoningNet.