Wonen

STICHTSE VECHT > De SeniorenRaad is nog steeds op zoek naar verhalen over Wonen. De oproep heeft al veel reacties opgeleverd, maar op verzoek van een Dorpsraad wordt de termijn nog even verlengd.  'Als Seniorenraad bundelen en analyseren we alle verhalen die we ontvangen. Daarover gaan we in gesprek. Met gemeente en met politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart. Heeft u uw woonwensen en -knelpunten nog niet met ons gedeeld? Vul het formulier in op www.seniorenraadsv.nl, bel (0346) 794049 of mail samenspraak@seniorenraadsv.nl. De reactie termijn is verruimd: van 15 januari naar 15 februari.


Lichtpuntje

MAARSSEN > Alle deelnemers van De Zonnebloem afdeling Maarssen ontvingen bij de attentie in december het puzzelverhaal Lichtpuntjes. Met het tellen van het aantal keer dat het woord 'licht' verstopt zat in het verhaaltje, kon men meedingen naar een prijsje. Deze keer zijn alle inzenders beloond met een fles met led lichtjes. Wilt u zich aanmelden als deelnemer of als vrijwilliger ook aansluiten bij deze afdeling, neemt u dan contact op met Alie Bisschop, telnr. 06-42812303.


Wandelpad

BREUKELEN > De wandelpaden op het landgoed Gunterstein in Breukelen worden helaas door een grote toeloop plat getreden en gereden (mountainbikers). Het park wordt daardoor met natte weersomstandigheden een grote modderpoel. 'Om dit te helpen voorkomen, sluiten we binnenkort de doorgaande route via het Zandpad en de Binnenlaan naar de Scheendijk. De andere (200 meter verder), via de Buitenlaan, het Marskramerpad, blijft gewoon gehandhaafd. Tevens is er natuurlijk altijd de mogelijkheid om via de Laan van Gunterstein en langs de biologische boerderij ‘Het Hof van Gunterstein’ naar de Scheendijk te wandelen', zo laat de eigenaar van Gunterstein weten.


GroenLinks

STICHTSE VECHT > GroenLinks, nu met vijf zetels in de raad, komt met een vernieuwde kieslijst. Dat maakte de partij bekend op Instagram. 'Hier is onze top 6 van de kandidatenlijst voor GR 2022. Met de volgende mensen gaan wij naar de inwoners van Stichtse Vecht,’ aldus de partij, die dus de huidige raadsleden Ed Theunen, Gertjan Verstoep en Tjeerd Schuhmacher niet terug laat keren. Albert Gemke staat weer op plaats 2, achter lijsttrekker Marja van Gaalen. Op drie staat André Hofman, dan op 4 Mariët Brandts en Matteo Bennardis op plaats 5. En dan op plaats 6 Maud van Wielink.


ChristenUnie-SGP

STICHTSE VECHT > De ChristenUnie-SGP heeft ook de lijst bekendgemaakt. Achter lijsttrekker Roetman is Frans de Ronde uit Maarssenbroek weer de nummer twee en dan volgen Victor van Dijk, Kees de Visser, Immanuel Wijland, Jan Grisnich, Wilke Sloesarwij, Kees van Vuuren, Dorine Griffoen en Gerrit Boonzaaijer. De partij heeft nu twee zetels in de raad met Roetman en De Ronde.