Postzegel

MAARSSEN > Vanaf 19 februari te koop in het Vechtstreekmuseum in Maarssen bij Goudestein: een speciale postzegel ter gelegenheid van de nieuwe tentoonstelling 'De Vechtstreek vanuit de lucht'. Los te koop en als velletje. En alle bezoekers ontvangen gratis een bij deze postzegel passende maxi prentbriefkaart. Er wordt nu hard gewerkt aan de nieuwe tentoonstelling met schitterende foto's van Gerhard Hof.


Psalmen

MAARSSEN > De psalmen horen tot de meest gelezen teksten van de bijbel. Mensen herkenden er hun leven in, ze werden erdoor uitgedaagd, ontroerd of getroost. Tegelijk merken we dat deze intieme gedichten uit een andere tijd stammen, waardoor het soms moeite kost om je erin te begeven. In deze serie avonden gaan we creatief aan het werk. We lezen elke avond een korte weergave van een psalm en je krijgt daarbij een creatieve opdracht. Dat is elke keer weer anders; soms werk je samen, soms alleen, soms schets je kort of expressief en soms word je uitgenodigd meer bezinnend de diepte in te gaan. Je zult merken dat je op een heel nieuwe manier gemakkelijk met deze oude psalmen in gesprek komt. We zijn benieuwd wat deze teksten jou en ons zullen brengen. Voor deze serie avonden hoef je geen creatief talent te zijn, wel het verlangen om al schilderend of eventueel schrijvend aan het werk te gaan en te merken hoe leuk dat kan zijn. Data: 3 februari, 24 februari en 31 maart. Tijd: 20.00 uur. Plaats: Open Hof. Begeleiding: Corinne Groenendijk (predikant) en Harmony van Barneveld (beeldend kunstenaar) Informatie: tel (0346) 785842. aanmelding: h.i.vanbarneveld@gmail.co.


Dagje Uit

STICHTSE VECHT > De werkgroep ‘Dagje Uit' van Welzijn Stichtse Vecht verzorgt op donderdag 19 mei weer het dagje uit voor senioren in onze gemeente. Deze keer maken ze een mooie boottocht over de Vecht. Ze blijven dit jaar dicht bij huis en maken een mooie boottocht grotendeels in de eigen prachtige gemeente. Vanuit Maarssen varen ze naar Breukelen, Loenen, Vreeland, Nigtevecht, Weesp en weer terug naar Maarssen. Aan boord zijn er diverse lekkere versnaperingen en krijgt u een heerlijke warme maaltijd. Als toetje wordt u door Welzijn Stichtse Vecht een ijsje aangeboden bij IJssalon Nelis in Weesp. Omstreeks 18.00 uur is de boot weer terug in Maarssen. Het belooft een mooie dag te worden! De kosten voor deze dag zijn 55 euro per persoon. Graag gepast contant betalen. Pinnen is niet mogelijk. Inschrijven kan op de volgende data en locaties: Woensdag 2 en 9 februari van 10.00 uur tot 11.30 uur: De Vondel. Vrijdag 4 februari van 14.00 uur tot 15.00 uur: Safari Bisonspoor. Dinsdag 8 februari van 13.30 uur tot 14.30 uur: Merenhoef. Voor meer informatie en aanmelden kunt u bellen met mevrouw de Beer: (0346) 560852. Ook kunt u contact opnemen met Welzijn Stichtse Vecht: (0346) 290710. U kunt vragen naar Johanna Veenstra (ma-di-do) of Leonie de Vries (ma-di-do). De schepen zijn ruim. Ook wordt er goed geventileerd. Bij dit uitje is een QR-code verplicht. Het dagje uit vindt twee keer per jaar plaats en wordt georganiseerd door een werkgroep van vrijwilligers.