Onderzoek bij woning. Foto: RTV Utrecht
Onderzoek bij woning. Foto: RTV Utrecht RTV Utrecht

Drie verdachten opgepakt voor dood Peter Dhondt

BREUKELEN > De gewelddadige dood vorige week van Peter Dhondt in zijn eigen woning aan Oud Aa heeft diepe indruk gemaakt.


De 67-jarige Breukelaar was overal bekend als ophaler van het oud papier en ook ander afval. Het terrein bij zijn woning aan de weg tussen de rotonde en Nieuwer Ter Aa lag er vol mee. Misschien wat zonderling, maar wel geliefd en bekend bij veel mensen, zo leert een kleine rondgang in de buurt en het centrum van Breukelen. Bij de woning zijn ook bloemen en kaarten neergelegd met lieve woorden en bedankjes voor de klusjes. 

Dat er een misdrijf is gepleegd is duidelijk, maar over de omstandigheden en de doodsoorzaak is nog niets bekendgemaakt, ook omdat het politieonderzoek nog volop bezig is. Naar het motief wordt volop gegist. Is het een roofmoord in de veronderstelling dat er veel contant geld in de woning aanwezig was of probeerde de georganiseerde misdaad voet aan de grond te krijgen voor gebruik van het terrein? Een team grootschalige opsporing startte onder leiding van het Openbaar Ministerie een groot onderzoek. Forensisch en tactisch rechercheurs onderzochten de woning en het terrein rond de woning. Het onderzoek leidde in de loop van de afgelopen dagen naar de nu aangehouden verdachten uit Utrecht. Zij werden maandag 24 januari op diverse plaatsen in de regio Utrecht aangehouden. De politie kan nog steeds tips en getuigen gebruiken die wellicht beschikken over (dashcam)camerabeelden. Heeft u donderdag 20 januari iets gezien wat met de dood van het slachtoffer te maken kan hebben? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Bloemen en kaarten op het terrein van Dhondt.