Foto: Ed Kamans
Foto: Ed Kamans

Fruitbomen in het Hooge Land in het weiland van boer Spelt in Maarssen

Nieuws

MAARSSEN > Utrechts Landschap plant deze en volgende week bomen in het Hooge Land in Maarssen bij de Klokjeslaan en Diependaalsedijk . Deze bomen zijn gedoneerd door mensen die een bijzondere band hebben met het Hooge Land. Donderdag 3 februari ontving  cultuurhistoricus en projectleider Paul Vesters de donateurs om ze de nieuw geplante bomen te laten zien.

In maart 2021 riep Utrechts Landschap haar achterban op een boom of haag te doneren om zo de biodiversiteit in diverse natuurgebieden te verrijken. De actie was heel succesvol, want er werden ruim 4.000 bomen gedoneerd voor een bedrag van € 90.000,-.

Utrechts Landschap plant in het Hooge Land fruitbomen, linden en meidoornhagen die het Hooge Land meer allure geven. Het Hooge Land is in 2020 verworven door een schenking van de heer Spelt. Destijds is afgesproken dat het Hooge Land voorzien zou worden van een boomgaard. Met hulp van onze donateurs worden deze bomen begin februari aangeplant. Het Hooge Land maakt onderdeel uit van het beschermde dorpsgezicht en is een restant van de 18e-eeuwse parkaanleg van de voormalige buitenplaats Elsenburg.