Afbeelding

Kinderboerderij Otterspoor zoekt voorzitter

Lezersnieuws

MAARSSENBROEK > Als voorzitter ben je samen met de rest van het bestuur verantwoordelijk voor het algemene beleid en reilen en zeilen van de boerderij. Daarnaast ben je het gezicht van de kinderboerderij naar onze vrijwilligers en relaties, maar ook richting gemeente en pers.

Het bestuur van Kinderboerderij Otterspoor bestaat uit 5 bestuursleden. Een voorzitter, penningmeester, secretaris en twee algemeen bestuursleden. We vergaderen maandelijks en jij zit deze vergaderingen voor. Je coördineert de verschillende (bestuurs) taken en houdt de algemene gang van zaken in het oog. Je bent aanspreekpunt voor de beheerder, die werknemer is van de stichting.

We vormen een collegiaal bestuur en samen ben je het aanspreekpunt voor een groep van meer dan 40 enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten voor de Kinderboerderij. De komende jaren hebben we drie grote opgaven namelijk:

het aanboren van nieuwe inkomsten, zeker nu de subsidie steeds verder onder druk staat;het op peil houden en liefst uitbreiden van onze groep vrijwilligers;De invulling van de rol van beheerder aangezien onze huidige beheerder over een aantal jaar met pensioen gaat.

Wij vragen

Je hebt belangstelling voor het reilen en zeilen van de boerderij en wil je verdiepen in wat er allemaal bij komt kijken. Het is mooi als je al wat bestuurlijke ervaring hebt, maar dat hoeft niet. Daarnaast ben je bereid te helpen bij onze evenementen. We vinden het fijn als je ook meedraait met de weekenddiensten en/of in het winkeltje om zo gevoel te hebben en houden bij wat er op de boerderij gebeurd.

Je bent een teamspeler en geeft andere vrijwilligers de ruimte om hun taken uit te voeren. Je houdt in de gaten wat er in het gemeentelijke beleid gebeurd wat relevant is voor de boerderij. Ook heb je contact met stichtingen waarmee we zijn verbonden Daarnaast pak je nog een aantal taken op in het bestuur. Welke dat zijn is in overleg en hangt mede af van je eigen belangstelling.

Wij vragen een Verklaring Omtrent Gedrag voor deze functie.

Wil je meer informatie of reageren?

Stuur dan een mail naar kinderboerderij.otterspoor@gmail.com je kunt ook een privé berichtje naar onze facebookpagina sturen en wij nemen contact met je op. Je kunt natuurlijk ook even langslopen en de beheerder aanspreken. Als je je gegevens achterlaat wordt je gebeld of gemaild.