een gedeelte van het landhoofd. Het metselwerk is hier al op aangebracht, de natuursteen wordt later aangebracht.
een gedeelte van het landhoofd. Het metselwerk is hier al op aangebracht, de natuursteen wordt later aangebracht.

Nieuwe Vechtbrug bij Breukelen ligt er volgende week helemaal, wel stremming Zandpad

Nieuws

BREUKELEN > De zesde week van de werkzaamheden rondom de vervanging van de Vechtbrug is ingegaan. De werkzaamheden liggen op schema.

Om verder te kunnen werd woensdag een zware kraan neergezet en was de kruising Zandpad / Laan van Gunterstein de hele dag dicht. Er werden delen van de fundering worden aangebracht; De funderingen worden deze week afgerond en woensdag worden aan het Zandpad de betonnen landhoofden geplaatst. Dit gebeurd met een grote telekraan waarbij de hele kruising Zandpad / Laan van Gunterstein de hele dag wordt afgesloten. In week 8, vanaf maandag 21 februari wordt tot en met donderdag 24 februari de hele brug opgebouwd. Maandag worden de brughoofden geplaatst. (Hameipoorten, de rechte staanders aan beide kanten van de brug), Dinsdag worden de wegdekdelen getakeld, Woensdag worden de beide bovenzijden van de brug aangebracht ·Donderdag vinden de laatste werkzaamheden plaats en staat / ligt er een nieuwe Vechtbrug. 

De brug was in de fabriek al in elkaar gezet en getest en nu in stukken aangevoerd naar Breukelen. Om te zorgen dat er niet te veel publiek komt in de Brugstraat wordt eind volgende week na het aanbrengen van de nieuwe brug de wegneembare paal alsnog geplaatst. Degenen die de sleutel hiervoor hebben gekregen kunnen deze dan gaan gebruiken. Na het plaatsen van de brug is Damsteegt in maart bezig met de verdere afwerking van de brug, de infrastructuur rondom de brug en het proefdraaien. En natuurlijk het testen van het belsignaal, speciaal aangepast op verzoek van de bewoners.

Er zijn wel extra stremmingen en verkeersmaatregelen, lees alles over de afsluitingen hier