Foto van flyer 'Je bent mijn superheld'
Foto van flyer 'Je bent mijn superheld' Gertjan Verstoep

Challenge: jouw #duurzaamStichtseVecht

Inwoners kunnen eigen plannen en projecten delen

STICHTSE VECHT > GroenLinks komt met een plan voor meer en gezamenlijke initiatieven op het gebied van duurzaamheid.


En dat is #duurzaamStichtseVecht, een challenge die inwoners uitnodigt om hun eigen duurzame plannen en projecten te delen met andere inwoners. Heeft u samen met uw buren tegels door groen vervangen? Zijn jullie een energie-initiatief gestart of wekt u zonne- of windenergie op? Heeft u een bijzonder bijenhotel? Heeft u uw huis geïsoleerd? Heeft u slimme tips voor uw wijkburen om energie te besparen? Gestart met het delen van uw auto? Laat het elkaar weten! 

Het zijn de inwoners, die van onze gemeente de sociale, groene en duurzame plek maken waar we van houden, zo meent GroenLinks. 

Heb jij een mooi voorbeeld van #duurzaamStichtseVecht en wil jij graag een duurzame prijs in de wacht slepen? Dat kan door een foto te delen van je huis, wijk, tuin of balkon: het resultaat van jouw duurzame initiatief. En leg uit wat je hebt gedaan. Deel de foto op Facebook, Instagram of twitter met de hashtag #duurzaamStichtseVecht. Deelnemers dienen hun Facebook-post of Instagram-account openbaar te zetten om de deelname te kunnen zien. Alleen foto’s en/of filmpjes die op Facebook, Twitter of Instagram gedeeld worden, worden beoordeeld. 

En er is ook wat te winnen bij de actie van GroenLinks. De eerste prijs is een lokale tuinbon ter waarde van 50 euro. Dan de tweede prijs, dat is een insectenhotel voor in de eigen tuin. En de derde prijs is een zadenpakket voor in de tuin. 

'Als GroenLinks zijn we er trots op dat we de afgelopen jaren verdere stappen naar verduurzaming hebben gezet, in de politiek en met de inwoners. Die ingeslagen weg blijven we volgen,' aldus lijsttrekker Marja van Gaalen, die nog wijst op het verkiezingsprogramma Knalrood & Heldergroen dat staat op de site van de fractie van GroenLinks.