Afbeelding

Start procedure uitbreiding golfbaan Loenen met openbaar wandelpad

Sport

LOENEN > Golfclub Old Course Loenen in Loenen aan de Vecht gaat uitbreiden met 13 hectare. Wethouder Frank van Liempdt, voorzitter Dirk Jan van der Hoeden en bestuursleden Dorine Hoogendam en Marc Toebes hebben hiertoe woensdag 16 februari 2022 een samenwerkingsovereenkomst getekend.

De golfbaan heeft nu een oppervlak van 25 hectare en omvat 9 holes. De uitbreiding met 13 hectare biedt de mogelijkheid om het aantal holes uit te breiden.

Openbaar pad

Een belangrijk uitgangspunt in de overeenkomst is recreatief medegebruik van het gebied. Daarom is afgesproken dat er over het golfterrein een openbaar pad komt tussen Loenen en de Oostkanaaldijk. Of het een wandelpad of een fietspad wordt, moet nog nader onderzocht worden. De uitbreiding van het golfterrein biedt de golfclub de mogelijkheid om ook een afslagpunt vanaf de dijk te realiseren.

Samenwerkingstraject

In maart 2020 is de gemeenteraad akkoord gegaan met de uitgangspunten voor de uitbreiding. De formele ondertekening van de overeenkomst is de officiƫle start van het samenwerkingstraject tussen gemeente en golfclub. Na de zomer zal het ontwerpbestemmingsplan voor de golfbaan ter inzage worden gelegd.