Afbeelding

Storm Eunice over Stichtse Vecht en omgeving Veel waardering voor brandweer en hulpdiensten

Nieuws

REGIO > Storm Eunice heeft ook flink huisgehouden in Stichtse Vecht en omgeving.

Nu is het opruimen en dat gaat wel even duren. Ook maandag kan het weer gaan stormen  de brandweer was vrijdagavond en zaterdag erg druk met het stuk zagen van omgevallen bomen, ook tijdens de storm. Op sommige plaatsen ontstonden gevaarlijke situaties en werd snel ingegrepen. De waardering van veel inwoners voor het optreden van de brandweer en hulpdiensten was groot. ‘Storm Eunice zorgt voor een onstuimige middag en avond met flink wat schade. Brandweer, politie en gemeente hebben de handen er vol aan. Grote waardering voor ieders inzet! Ook voor de inwoners die zelf de handen uit de mouwen steken en anderen helpen. Top! ‘, zo liet burgemeester Reinders vrijdagavond al weten.

** Brandweer Maarssen moest veel uitrukken ‘ Tussen. 15.30 en 1:00 uur hebben we meer dan 50 meldingen afgehandeld in Maarssen. Met twee tankautospuiten en het redvoertuig zijn we afwisselend met 30 vrijwilligers bezig geweest. Samen met Gemeente Stichtse Vecht hebben we veel bomen opgeruimd. Inwoners bedankt voor het geduld, door meldingen met een hogere prioriteit (groter gevaar) duurde het soms wat langer maar het is allemaal gelukt. Enkele leden van ons korps waren zelfs druk terwijl hun partners belde of appte dat het bij hun zelf thuis ook raak was. Wat een prachtig dankbaar werk mogen we doen op deze dagen’, zo laat de brandweer weten.


** Wegens de stormschade blijft het park van Doornburgh voorlopig nog even gesloten. De priorij is wel geopend en vrij te bezoeken tussen 10:00u. en 17:00u 

** In park Maarssenbroek heeft de storm ook behoorlijk huisgehouden, kijk ook op de facebookpagina van Vrienden van het wijkpark. Enkele bomen kwamen op de hoogspanningsleiding, maar Stedin heeft de bomen nu weggehaald. Het heeft soms wel letterlijk geknetterd, maar de stroomvoorziening is niet in gevaar geweest. 

** Bij tennisvereniging Luck Raeck op sportpark Daalseweide ging de blaashal tegen de vlakte


** In Maarssen waaide een boom uit de uit van Ridderhofstad Bolenstein op een auto aan de Wilhelminaweg.

Foto Jan J. van Dijk

** Op de hoek van de Kerklaan-Slootdijk in Loenen moest de brandweer ook in actie komen bij een omgewaaide boom. Bewoners hadden vorige maand de gemeente nog gemeld dat de boom erg scheef stond

** De storm leverde ook mooie plaatjes op, zoals van de Haarijnseplas tussen Maarssen en Vleuten

** Aan de Smalle Themaat gingen enkele grote bomen om en werden ook woningen geraakt

** De storm is nu goed merkbaar. De eerste bomen zijn al gesneuveld, zoals in de Buitenhof in Loenen. Vooralsnog geen meldingen van persoonlijke ongelukken.

Ook in Maarssenbroek in Reigerskamp waaide een grote boom om.

** Het verkeer heeft forse hinder en het is gevaarlijk om de weg op de gaan. Op de A2 tussen Maarssen en Vinkeveen zijn drie vrachtwagens gekanteld. Op de Zuilense Ring bij Maarssenbroek is een boom over de weg gevallen en is de weg gestremd. 

** De pont bij Nieuwer Ter Aa vaart ook niet meer. Wegens de slechte weersomstandigheden staken wij vanaf 14.00 uur de dienstregeling. De veerdienst zal vandaag ook niet meer terug in de vaart komen. Zaterdag 19 februari 2022 vaart de veerdienst weer volgens de normale dienstregeling over het Amsterdam-Rijnkanaal .

** De weekmarkt in Breukelen is gestopt. Rond 12.uur hielde de marktkooplui het voor gezien. Ook veel kleine winkels gaan al dicht, ook om het personeel veilig naar huis te laten gaan

** Bussen en treinen  rijden niet meer. In verband met storm Eunice rijden er na 14.00 uur geen bussen meer uit bij Syntus Utrecht. Dat geldt voor de rest van de dag. Mogelijk vervallen er voor 14.00 uur ook al ritten. Syntus Utrecht adviseert reizigers om thuis te blijven en niet op reis te gaan.

** In Maarssenbroek wordt zaterdag het oud papier opgehaald. Het advies is om de blauwe bakken nu nog niet aan de weg te zetten, maar pas op zaterdagochtend

** Vanwege code rood door #StormEunice legt Stedin alle werkzaamheden stil. Dit betekent dat bezoeken aan klanten, bijvoorbeeld voor de installatie van een slimme meter, vrijdagmiddag niet doorgaan. Alleen de storingsdienst van Stedin werkt tijdens de storm door. 

** GGD Utrecht sluit testlocaties en priklocaties  Vrijdag 18 februari vanaf 12.00 uur zijn alle test- en vaccinatie-locaties in de regio Utrecht dicht. Hetzelfde geldt voor: het GGD Informatiepunt in Nieuwegein (City Plaza)de locaties waar de vaccinatie, verkregen buiten de Europese Unie, in Nederland kunnen worden geregistreerd (Nieuwegein Beursfabriek, Utrecht Godebaldkwartier) GGD regio Utrecht heeft dit besluit genomen in verband met de veiligheid van bezoekers en medewerkers. Iedereen met een afspraak is, of wordt door ons gebeld. Hebben we u (nog) niet bereikt? Neem dan telefonisch contact op met 030 630 5400 (elke dag tussen 8.00 en 20.00 uur) voor het opnieuw inplannen van een test- of vaccinatieafspraak

** Ondanks de stormwaarschuwing heeft de gemeente Stichtse Vecht vandaag de verkiezingsborden  neergezet. Staan de bordne goed vast? De gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart a.s. worden ook zichtbaar in het straatbeeld. Op verschillende plekken in de gemeente zijn inmiddels de zogenoemde trotterborden geplaatst, met daarop alle partijen die aan de verkiezingen deelnemen.  

** Wanner bel je met de brandweer? En wat moet je doen bij schade?

**