Afbeelding

Dorpskerk Tienhoven heeft vernieuwde kerkzaal

Nieuws

 Door Jan J. van Dijk

TIENHOVEN > Met nog meerdere plannen in het vooruitzicht waaronder vervangende nieuwbouw van het kerkbijgebouw was er verleden week voor een aantal genodigden de gelegenheid om de vernieuwde kerkzaal van de kerk in Tienhoven te bezichtigen. In het afgelopen jaar is er veel werk door vrijwilligers verzet. Het was niet alleen het slopen van de oude kerkzaal vloer, Lambrisering en de vele aanpassingen om dit prachte resultaat van de vernieuwde kerkzaal te bereiken. Er is ook archeologisch onderzoek gedaan naar de ondergrond van de kerkzaal. Men vermoedde dat onder de kerkzaalvloer een deel van een oud grafveld te vinden is dat zich ook buiten de bestaande kerkgebouw uitstrekt. Het aanbrengen van de 25 geschroefde heipalen en het storten van de betonnen vloer konden pas plaatsvinden nadat dit onderzoek was voltooid vertelt Harry Nieman, die deze interne verbouwing begeleidde. 

In zijn inleiding ging hij ook in op het vervolg van de bouwplannen, namelijk een nieuw kerkelijk centrum, een garage voor het onderhoud van de begraafplaats en de herinrichting van het kerkplein. Vooruit lopend op de opening van de nieuwbouw kerkelijk centrum , wilde het kerk bestuur dit feestje vieren waarbij naast de vrijwilligers, die veel inzet hebben geleverd, ook de predikant ds. Marijke Gehrels, mevrouw Bertien Quarles van Ufford (van Gunterstein) en wethouder Arjan Wisseborn waren uitgenodigd. Naast de nieuwe betegelde vloer zijn de kerkbanken vervangen door nieuwe stoelen, de verlichting is aangepast, en ook de kerk studio voor de beelden in de kerk en voor online uitzendingen zijn nu geoptimaliseerd. In afgelopen maanden waren er geen kerkdiensten in De Kerk vanwege deze verbouwing, deze waren verplaatst naar de muziek/gymzaal van De Veenkluit. Verheugd is het kerkbestuur ,vertelt Kerkrentmeester Evert van Rooijen, dat vanaf afgelopen kerst, de kerk weer optimaal gebruikt kan worden. 

Nu de coronabeperkingen voorbij zijn kan iedereen weer ontvangen worden in deze prachtige kerkzaal, die niet alleen gebruikt wordt voor de kerkdiensten maar ook voor de zeer gewaardeerde concerten. foto: Harry Nieman wijst naar de gerestaureerde preekstoel in de kerk.