Stinsentuin

MAARSSEN >  De botanische stinsentuin Commelinhof is weer voor het publiek geopend. Deze tuin bevat veel stinsenplanten .Dat zijn planten die in het voorjaar bloeien voordat de bomen blad krijgen en het zonlicht wegnemen. De hoge temperaturen van de afgelopen tijd zorgen ervoor dat de tuin volop in bloei staat. Vele verschillende soorten sneeuwklokjes, gele winteraconieten, gele narcissen en paarse krokussen geven de tuin een vrolijke voorjaarsgroet. Naast de vele stinsenplanten zijn er nog meer planten te bewonderen die ook volop in bloei staan of op het punt staan om uit te komen. De Commelinhof bevindt zich in het park Vechtenstein, achter de kinderboerderij. Vanaf 1992 is deze tuin aangelegd door het echtpaar Wolters. Vanaf 2010 wordt de tuin beheerd door het IVN. Elke vrijdagochtend werken de vrijwilligers in de tuin. Vanaf zondag 27 februari tot zondag 15 mei is de tuin geopend voor het publiek. De tuin is open van 13.30 tot 16.30 uur. In de tuin zijn op dat moment twee mensen van het IVN aanwezig aan wie u uw vragen kunt stellen. De toegang is gratis.


Duurzaamheidsdebat

LOENEN > Donderdag 24 februari houdt GroenLinks een debat over duurzame innovatie en groen ondernemerschap in Studio Idee om 20.00 uur. Het debat zal ook digitaal te volgen zijn via streaming op U-tube. Dit duurzaamheidsdebat stelt de vraag om het anders te doen in een tijd waarin oude oplossingen niet meer werken. De politiek debatteert over hun ideeën om ondernemers en inwoners te ondersteunen. Wat zijn mogelijke oplossingen voor duurzame innovatie en groen ondernemerschap in de gemeente Stichtse Vecht? Wat stellen de politieke partijen voor en hoe kijken zij hier tegenaan in het licht van de onlangs vastgestelde warmtevisie, de taakstelling voor opwekking van duurzame energie en de kansen voor ondernemers en werkgelegenheid? En wat is de rol van bedrijven en inwoners? Voorzitter: Martin ten Cate. Informatie: Douwe van der Wal, GroenLinks Stichtse Vecht via communicatie.stichtsevecht@groenlinks.nl.


Zingen

MAARSSENBROEK > Op zondagavond 27 februari wordt in de zangdienst in De Ark de Meezing Top 10 bekendgemaakt: een top-10 van christelijke meezingliederen. Dit jaar hebben ongeveer 80 mensen hun keuze (5 liederen) gemaakt uit een lijst van 100 van de populairste meezingliederen die op de website van De Ark vermeld waren. Dit jaar is er een nieuwe nummer 1 en zijn er drie nieuwe liederen in de top 10 binnengekomen. Tijdens de zangdienst kunt u met de gekozen liederen uit de top-10 meezingen waarbij de muzikale begeleiding verzorgd wordt door de band Ameezingband uit Lunteren en door de orgelspelende dominee ds Erick Versloot die ook de verbindende teksten zal verzorgen. De zangdienst begint om 19.00 uur in De Ark. De toegang is gratis. Meer informatie op www.arkgemeente.nl.