Afbeelding
Foto: Carol Smith

Bomen maken ruimte voor vernieuwd dorpshuis in Tienhoven

Nieuws

TIENHOVEN > Dit jaar start de gemeente in Tienhoven met de bouw van een nieuw dorpshuis met gymzaal en bibliotheek. Om dat mogelijk te maken worden in de laatste week van februari bomen verwijderd in het gebied aan de Ds. Ulferslaan 25-29 in Tienhoven.

Te verwachten overlast

De werkzaamheden zullen 4 tot 5 dagen duren. Enige geluidsoverlast is helaas niet te voorkomen. Voor het verwijderen van de bomen worden naast kettingzagen ook een kraan en vrachtauto ingezet. Daar waar mogelijk zullen de boomwortels meteen worden gefreesd. Voor de veiligheid van passanten wordt het werkgebied afgezet.

Behoud Katsuraboom

Onderzoek heeft uitgewezen dat één boom behouden kan blijven. Dat is de Katsuraboom (Cercidiphillum japonicum) die bij de ingang van het schoolplein staat. Ook de andere bomen zijn onderzocht, omdat we wilden weten of ze verplant kunnen worden. Dat is helaas niet mogelijk. Ze zijn ziek (vaak door essentaksterfte), onvoldoende vitaal of door ruimtegebrek zodanig gegroeid dat verplanting onmogelijk is.

Bomen in het nieuwe plan

Groen is belangrijk voor een gezonde leefomgeving. Daarom gaan we op het voorterrein 17 nieuwe bomen planten. We treffen extra voorzieningen om ervoor te zorgen dat de nieuwe bomen voldoende ondergrondse groeiruimte hebben. Die groeiruimte vullen we met speciaal daarvoor ontwikkelde bomensubstraat die zorgt voor een draagkrachtige bodem die toch voldoende water en lucht doorlaat. Daarnaast zullen we de boomsingel langs het voetbalveld versterken met nieuwe aanplant.

Herontwikkeling dorpshuis de Veenkluit

Gemeente Stichtse Vecht maakt samen met basisschool De Klaroen, de Bewonersvereniging Tienhoven & Oud-Maarsseveen (BTOM), stichting dorpshuis De Veenkluit en haar gebruikers plannen voor de herontwikkeling van het gebied aan de Ds. Ulferslaan 25-29. Er wordt een nieuw dorpshuis gebouwd met daarin ook een gymzaal. Dit nieuwe gebouw wordt verbonden aan basisschool De Klaroen. Het gebouw van de school blijft gehandhaafd, maar de school krijg een hoofdentree in het nieuwe gebouw. Het gebied krijgt ook enkele woonkavels.