Afbeelding

Burgemeester Ap Reinders op De Klaroen in Tienhoven

Nieuws

TIENHOVEN > Op donderdag 24 februari bracht burgemeester Ap Reinders een bezoek aan basisschool De Klaroen in Tienhoven. De burgemeester gaf de leerlingen van groep 7-8 uitleg over zaken als lokale verkiezingen, de gemeenteraad en zijn werk als burgemeester.

Het bezoek gaf een levendige opvolging aan de lessen over de democratie en de rechtstaat. Er werden volop vragen op de burgemeester afgevuurd. Hoe word je burgemeester? Welke opleiding is er nodig om burgemeester te worden? Wat zijn uw taken? Gaat u wel eens naar de tweede kamer? Heeft u beveiliging? Heeft u door uw werk Bekende Nederlanders ontmoet?

Zo weten de kinderen dat burgemeester Reinders de koning en de koningin heeft ontmoet voordat hij wethouder werd. Toen hij heel jong was wilde hij politieman of onderwijzer worden. Later wilde hij econoom worden en is hij economie gaan studeren. Op latere leeftijd kreeg de burgemeester interesse in bestuurlijke taken. De kinderen kwamen te weten dat blauw zijn lievelingskleur is.

Bijzondere interesse hadden de kinderen voor de ambtsketen van de burgemeester. De keten is 10 jaar geleden speciaal ontworpen na de fusie van Breukelen, Maarssen en Loenen aan de Vecht tot de nieuwe gemeente Stichtse Vecht. De schakels in de ambtsketen bevatten kenmerkende elementen die de 12 kernen van Stichtse Vecht symboliseren. Voor Tienhoven is dat het beeld van molen ‘De Trouwe Waghter’. De kinderen hebben geleerd dat de keten niet van goud is en waar die ligt als burgemeester Reinders hem niet draagt.

Meester Dick Hubers zei over het bezoek: ’Het was een ontspannen ontmoeting van een openhartige burgemeester met enthousiaste kinderen. Heel waardevol”.