Afbeelding

Potje debatteren over het klimaat?! jongeren Stichtse Vecht over Duurzaamheid

Nieuws

MAARSSENBROEK > Op 16 maart 2022 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. De meeste middelbare scholieren mogen nog niet stemmen maar Stichting Groen! vindt het wel heel belangrijk dat hun stem wordt gehoord en dat zij betrokken worden bij de politieke keuzes die in onze gemeente worden gemaakt. Daarom organiseert de stichting op woensdag 9 maart een jongerendebat!

Thema duurzaamheid Het thema van het jongerendebat is de duurzame toekomst van onze gemeente. In verschillende interactieve rondes met prikkelende stellingen gaan middelbare scholieren op een speelse manier in gesprek met lokale politici. Duurzaamheid is een thema dat leeft onder jongeren en het belang van duurzame keuzes is voor deze groep het grootst. Zij zullen er immers nog het langste mee te maken krijgen. Hoog tijd dus dat de jonge generatie ook wordt betrokken bij het politieke debat!

Jouw stem telt Tijdens deze middag maken we kennis met de kandidaten van verschillende politieke partijen uit onze gemeente. We leren hen zowel op persoonlijk als politiek vlak kennen. Vervolgens gaan we op een actieve manier aan de slag met uitdagende stellingen. Aan het einde van de middag geven de jongeren hun ‘stem’ aan de partij van hun keuze.

9 maart – Jongerendebat

Het jongerendebat vindt plaats op woensdag 9 maart van 14:30 tot 16:00 uur in de aula van het Niftarlake College in Maarssen en is bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar oud. Voor een hapje, een drankje, een lekker muziekje en een leuke verrassing wordt gezorgd. We hebben een beperkt aantal plekken, dus wil jij meedoen, mail dan snel naar info@stichting-groen.nl! Hier kun je ook terecht voor vragen over dit evenement.

Stichting Groen is opgericht in Stichtse Vecht en zet activiteiten op voor jongeren rond het thema duurzaamheid. Zo organiseren we workshops, challenges en lessen op school. Dit schooljaar organiseren we bijvoorbeeld de actie Climate Songfest in samenwerking met diverse Utrechtse natuur- en milieuorganisaties, waarbij jonge muzikanten worden uitgedaagd om samen het klimaatlied van de provincie Utrecht te schrijven.

Je vindt ons op www.stichting-groen.nl

Meer info? Bel Joost Vosmer (voorzitter) op 06 1938 7064.