Afbeelding

Excursie Stinzenplanten op Gunterstein

Vrije tijd

BREUKELEN > Zondag 13 maart mogen we in de binnentuin van de Ridderhof Gunterstein wandelen en kijken naar stinzenplanten. De mooie binnentuin van Gunterstein is normaal niet open voor publiek, maar éénmaal per jaar mogen we hier een kijkje nemen. Stinzenplanten werden vroeger door de eigenaren van buitenplaatsen geplant om al vroeg in het jaar hun landgoed op te vrolijken. In die tijd was dit ook een teken van welstand.

De excursie vindt plaats op zondag 13 maart van 14.00 – 16.00 uur, Gunterstein, Zandpad 48, ingang aan Laan van Gunterstein. Parkeren kan alleen op de parkeerplaats in de dorpskern van Breukelen. De brug over de Vecht wordt vervangen, er is een tijdelijke pontonbrug ter hoogte van gemeentehuis Boom en Bosch. Deze excursie is niet geschikt voor rolstoelen.

Wij zijn welkom in de privétuin van de buitenplaats, graag vooraf opgeven dat u komt via hettie.luijten@planet.nl. Deelname aan deze excursie is gratis, een contante vrijwillige bijdrage voor de activiteieten van het IVN is welkom. Zie ook www.ivn.nl/afdeling/vechtenplassengebied

Voor meer informatie over deze excursie kunt u contact opnemen met Hettie Luijten (06 13061988).