Schietsportvereniging

LOENEN > De uitslagen van Schietsportvereniging Loenen. Klein Kaliber Geweer (KKG) Klasse H: G.J. Worm: 93. Klasse A: Chr. Timmerman: 72, T. van Egmond: 80. Klasse B: J. van Egmond: 76, B. Bolderdijk: 80. Klasse C: J. Tieman: 41. Klasse D: J. den Boer: 81. Klein Kaliber Pistool (KKP) E. van Dommelen: 73, T. Mulder: 52. Klein Kaliber Karabijn (KKK) P. Bijma: 86, N. Looyenga: 98, M. Schulpen: 82, M. Kaashoek: 66.


Aan Tafel

LOENEN > Op woensdag 23 maart is elke alleengaande in Loenen, Loenersloot, Vreeland, Nieuwersluis en Nigtevecht weer van harte welkom bij ‘Aan Tafel’ in Studio Idee aan de Rijksstraatweg in Loenen. ‘Aan Tafel’ is een initiatief van de Raad van Kerken Loenen/Vreeland. Om 17.30 uur starten ze met een driegangenmenu verzorgd door Maya Kookt. U kunt zich opgeven (en afmelden) tot zaterdag 19 maart bij Maaike van Schaik (0294) 233385. Bij haar kunt u ook eventuele dieetwensen aangeven en melden dat u niet zelfstandig kunt komen. Dan halen zij u op en brengen u na afloop weer thuis. De maaltijd kost 10 euro, een drankje 1 euro. De coördinatoren Maaike van Schaik en Joseph Toonen hebben er weer heel veel zin in. U ook? 


Filosofen

MAARSSENBROEK > In de voorbereidingstijd op Pasen starten ze vanuit de Verrijzeniskerk met een nieuwe serie minicolleges. Zes theologen gaan in gesprek met filosofen uit de 19de en 20ste eeuw over de aanwezigheid en afwezigheid van God. Wat hebben ze te zeggen over de dood van God en ervaringen die niet wetenschappelijk beredeneerd en bewezen kunnen worden. Het eerste college is dinsdag 8 maart om 19.30 uur in de Verrijzeniskerk, Reigerskamp 611 Maarssenbroek. Het college duurt een half uur, daarna volgt een verdiepend gesprek. Op zondag 13 maart wordt het college online gezet. U vindt het op kerkdienstgemist.nl/RK Verrijzenisgemeenschap Maarssenbroek. De andere colleges vinden eveneens plaats op dinsdagavond om 19.30 uur in de Verrijzeniskerk en worden de zondag daarna online gezet. Het laatste college is op 12 april. Het is dan de dinsdag voor Pasen. Meer informatie vindt u op www.verrijzenisgemeenschap.nl.


Signeersessie

BREUKELEN > Het is een onderwerp waar men in de (social) media niet over uitgesproken raakt: helaas is 50% van de vrouwen in Nederland financieel afhankelijk van partner, familie of de overheid. Marianne Bruijn schreef er een boek over, 'The Female Fix Jouw weg naar financiële vrijheid'. Afhankelijkheid creëert scheve verhoudingen en is geen goede basis voor gelijkwaardigheid tussen man en vrouw. In The Female Fix laat RABO-merkstrateeg Marianne Bruijn zien hoe je de regie over je eigen leven houdt door financieel zelfredzaam te zijn. Met speciale aandacht voor life events als studeren, carrière maken, samenwonen en kinderen krijgen. Marianne Bruijn is op 19 maart vanaf 14.00 uur aanwezig bij boekhandel van Kralingen in Breukelen om haar boeken te signeren.