Inbrekers

NIGTEVECHT > Inbrekers hebben vorige week woensdagavond weer toegeslagen bij een woning in Nigtevecht. De politie gaf ook een Burgernet-alarm af voor de inbraak in de omgeving van de Nieuweweg. Het gaat om drie mannen, in het zwart gekleed en een van de mannen loopt mogelijk in een korte broek, aldus de politie. De politie was met veel eenheden ter plaatse, maar de inbrekers zijn spoorloos. De politie waarschuwde al voor inbrekers in Vreeland en Nigtevecht.


Meldpunt verkeer

STICHTSE VECHT > CDA Stichtse Vecht staat voor een (verkeers)veilig Stichtse Vecht. 'De afgelopen vier jaar hebben wij (veelal succesvol) aandacht gevraagd voor de verkeersonveilige situaties in het buitengebied van Nieuwer Ter Aa, Portengen, het fietspad Oostkanaaldijk richting Nigtevecht, de Binnenweg in Maarssen-Dorp en de snelheid op de N402 in Loenen. Echter, bij elke actie die wij deden kregen wij ook direct allerlei andere suggesties,' aldus Sarah van Lindenberg. 'Je kan melden over Onveilige verkeerssituaties tot en met 16 april. Doel is de verkeersveiligheid in heel Stichtse Vecht te vergroten. Eind april zullen wij de nieuwe wethouder Verkeer alle reacties op het meldpunt aanbieden en de resultaten melden in de VAR. Mail dus sarah@cdastichtsevecht.nl met de verkeerssituaties waarvan u vindt dat wij daar iets mee moeten doen,' aldus de fractie van het CDA.


Stemwijzer

STICHTSE VECHT > Op woensdag 16 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Om te helpen met het maken van een keuze, ontwikkelde de gemeente zelf een stemwijzer. Zo kunnen inwoners de verschillen tussen de partijen onderzoeken. Bekijk de stemwijzer op stichtsevecht.nl/stemwijzer. Je leest er een overzicht van partijreacties op 10 stellingen. Hierbij lichten de partijen hun antwoord kort toe.