Afbeelding

Graag Gedaan Breukelen weer op stoom!

Lezersnieuws

BREUKELEN > Op vrijdag 25 februari vond er in restaurant De Driestroom in Breukelen een bijeenkomst plaats voor vrijwilligers van de vrijwilliger hulporganisatie Graag Gedaan. De laatste bijeenkomst was bijna 3 jaar geleden, doordat de corona-pandemie bijeenkomsten onmogelijk maakte. De vrijwilligers vonden het fijn elkaar weer te zien en onder het genot van een kopje koffie of thee met elkaar van gedachten te wisselen over de tijd die achter hen ligt en over de toekomst van Graag Gedaan.

De vrijwilligers merken in hun werk dat het persoonlijke contact door hulpvragers heel erg gewaardeerd wordt.

In 2020 en 2021 lag het aantal aanvragen voor hulp beduidend lager dan de eraan voorafgaande jaren. In 2022 komen er langzamerhand weer wat meer vragen binnen.

Graag Gedaan - actief in Breukelen, Kockengen, Nieuwer ter Aa, Loenen aan de Vecht en Vreeland - wil ook in de toekomst hulp blijven bieden aan mensen uit die dat nodig hebben, in de vorm van vervoer naar activiteiten, ziekenhuis, huisarts, kapper e.d. en in de vorm van het doen van kleine klusjes in en rondom huis en tuin. Ook doen vrijwilligers boodschappen met of voor mensen die dat zelf niet (meer) kunnen. Veel mensen krijgen hulp van hun familie of buren, maar dat is niet altijd mogelijk en dan is het heel fijn dat er andere mensen klaarstaan om te helpen.

Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Wilt u meer weten, neem contact op met: gerda@emke.info

Graag Gedaan zoekt een nieuwe coördinator. Dat is heel belangrijk voor het voortbestaan. Hebt u belangstelling hiervoor, kijk dan op www.vrijwilligersstichtsevecht.nl.

Graag Gedaan werkt samen met HiPHelpt Stichtse Vecht.

Hebt u hulp nodig? Graag Gedaan is telefonisch bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag van 9-10 uur, tel. 0346-263800, en op die tijden in het kantoor in ’t Heycop.

HiPHelpt is op dinsdag en donderdag bereikbaar op nr. 0346-700200