Afbeelding

Vreeland toont veerkracht aan VVD

Nieuws

VREELAND > Op zaterdag 5 maart gingen enkele VVD’ers op bezoek in Vreeland en in gesprek met de Dorpsraad. Ook Sophie Hermans, fractievoorzitter in de Tweede Kamer, was hierbij aanwezig. Zij is sinds kort inwoner van Vreeland en leerde zo haar dorp nog beter kennen.

Sophie Hermans: “Ik woon zelf nog niet zo heel lang in Vreeland, maar ik snap nu al waarom mensen hier zo graag wonen. Het is een fijn dorp en dat moeten we zo houden. En waar het kan, verbeteren. Bijvoorbeeld het  onderhoud van groen en een lagere maximumsnelheid op de N201. . Goed om te zien dat onze lokale VVD-politici zich daar zo voor inzetten.

De Dorpsraad vroeg aandacht voor het bestemmingsplan De Vecht. In de zomer is het druk op het water, maar maatregelen mogen niet ten koste gaan van het woon-, zwem en vaargenot van de Vreelanders. De VVD onderschrijft deze oproep en wil de ‘rode oeverzones’ tot een minimum beperken en een maximale bootlengte van 12 meter. Zo kunnen Vreelanders de boten aan hun steigers laten liggen.

Een ander onderwerp dat aan bod kwam was de energietransitie. Vreelanders willen eigen regie over de energietransitie. Door het starten van bijvoorbeeld een coöperatie kan het dorp in de toekomst zelfvoorzienend zijn qua energieverbruik. Dat is niet alleen goed voor de portemonnee, maar zorgt ook voor een plan wat draagvlak heeft onder Vreelanders.

Lijstrekker Rick Nederend: “Het is van groot belang om stap voor stap onze duurzaamheidsambities te behalen. Dit soort initiatieven tonen dat die bereidheid er is bij onze inwoners. En dat het betaalbaar kan.”