Leo Koning
Leo Koning Owner

Woningnood en hoge gasprijzen: het roer moet om PvdA Stichtse Vecht wil aparte wethouder wonen

Nieuws

STICHTSE VECHT > Deze gemeenteraadsverkiezingen gaan over wonen. Voor onze inwoners is het belangrijk hoe en hoeveel we bouwen en hoe we met minder gas in onze energie voorzien. PvdA Stichtse Vecht wil dat er in het nieuwe college een aparte wethouder wonen komt.

PvdA Stichtse Vecht wil dat de nieuwe wethouder actief gaat kijken naar bouwgrond. “We laten het nu al jaren over aan de markt. Zo zijn de wachtlijsten hopeloos gegroeid. Dat kan beter! Wij willen dat beschikbare grond gekocht wordt door de gemeente,” legt lijsttrekker Lukas Burgering uit. “De gemeente bepaalt vervolgens wat er gebouwd moet worden. Daarbij gaat het in de eerste plaats om sociale huur, want daarvan hebben we veel te weinig. En daarnaast natuurlijk betaalbare koopwoningen. Hiervoor is naast een aparte woon-wethouder een sterkte gemeentelijke organisatie nodig.” Over een betere aanpak van de wooncrisis heeft de partij een podcast gemaakt (stichtsevecht.pvda.nl/nieuws/wooncrisis).

Burgering: “We moeten uiteindelijk toch van het gas af vanwege de klimaatdoelen, maar de oorlog in Oekraïne maakt het nu echt onvermijdelijk. Natuurlijk gaat dat vele jaren duren en willen we niemand dwingen om nu meteen van het gas af te gaan. Maar de ontwikkelingen in de wereld vragen ons keihard en versneld te werken aan alternatieven. De PvdA Stichtse Vecht wil dat samen met inwoners aangaan.”

Ook zullen woningen snel verduurzaamd moeten worden. PvdA-kandidaat (nummer 4 op de lijst) Leo Koning zegt: “Door verstandig om te gaan met energie zorg je voor een beter milieu, maar vooral voor je eigen portemonnee. Zo werken we aan minder gas, minder energiearmoede en een beter klimaat”. De PvdA organiseert daarom op 12 maart de Duurzame Huizendag. Inwoners van Stichtse Vecht die maatregelen hebben genomen, laten dat zien aan iedereen die meer wil weten. Lees meer hierover op (stichtsevecht.pvda.nl/nieuws/duurzame-huizen-dag).