Bingo

VREELAND > Op maandagmiddag 14 maart bent u van harte welkom om bingo te spelen in het Dorpshuis, Fetha 16 te Vreeland. Dit keer staat de bingo in het teken van Wellness. Vanaf 13.30 uur bent u welkom en om 14.00 uur gaat de bingo van start. Ze spelen 8 rondes en na de bingo is er nog een loterij. Deelname is 7 euro voor 2 boekjes en 2 consumpties (koffie of thee) met iets lekkers. Voor de loterij zijn de kosten 0,50 euro per lot. De laatste ronde spelen we voor een mooie hoofdprijs. Zit u naast iemand die 'BINGO' roept voor een volle kaart? Dan krijgt u een leuk buurman/ buurvrouw prijsje. Voor verdere inlichtingen kunt u contact opnemen met Anita te Gussinklo: (0294) 232835.


Gulle gevers

STICHTSE VECHT > Van 31 januari tot en met 5 februari collecteerde de Hersenstichting voor meer hersenonderzoek. Samen is er in de gemeente Stichtse Vecht maar liefst 9124,04 euro ingezameld. Een geweldig bedrag. Ze zijn erg trots op alle vrijwilligers en gulle gevers in alle dorpskernen in de gemeente en bedanken hen namens de 4 miljoen Nederlanders met een hersenaandoening en hun naasten. Met deze mooie opbrengst financieren zij onderzoek en innovaties, geven ze voorlichting en zetten ze het belang van onze hersenen overal op de agenda. Want al meer dan 4 miljoen Nederlanders hebben een hersenaandoening. Hersenaandoeningen zijn hard op weg om de grootste ziekte van Nederland te worden. Dat mogen we niet laten gebeuren. Want een hersenaandoening zet je leven en dat van naasten volledig op z'n kop. Daarom willen ze dat iedereen zoveel mogelijk uit het leven kan halen. Heb je de collecteweek gemist? Je kunt je gift ook overmaken op rekeningnummer NL18 INGB 0000 000 860 t.n.v. Hersenstichting, Den Haag of doneren via www.hersenstichting.nl. Op de website vind je ook meer informatie over het werk van de Hersenstichting.


Railclub

LAGE WEIDE > Op zaterdag 19 en zondag 20 maart van 10.00 tot 16.00 uur, is het open huis bij Railclub Utrecht voor iedereen die geïnteresseerd is in grote en kleine spoorbedrijven. Dit in het kader van de landelijke modelspoordagen van de Nederlandse Modelspoor Federatie. Doordat Covid-19 het verenigingsleven 2 jaar heeft lamgelegd konden zij niets organiseren. Helaas kwam daaroverheen afgelopen januari een brand bij hun buren, met als gevolg daarvan rook- en roetschade in de clubruimte. Op het ogenblik is bijna alles schoongemaakt, daarom willen zij dit jaar de open dagen toch laten doorgaan. Wat is er zoal te beleven? U kunt in de clubruimte enige modelspoorbanen en aanverwante activiteiten bekijken en desgewenst uw vaardigheden op dit gebied uitproberen. Ook voor kinderen is er het een en ander te doen en te beleven, zoals zelf de My Worldbaan besturen of een ritje maken met en besturen van een kindvriendelijke trein. Er is ook een kleine stand, waarin diverse overtollige modelspoorartikelen te koop zijn. De clubruimte is op industriegebied Lage Weide aan de Atoomweg 272 te Utrecht. Voor informatie www.railclubutrecht.nl.