Kaars

MAARSSEN > Als gezamenlijke kerken van Maarssen en Tienhoven nodigen we alle inwoners uit om de komende zondagavonden stil te staan bij de afschuwelijke inval in Oekraïne en het leed dat de mensen daar treft en om geld in te zamelen. Zolang er geen wapenstilstand is zullen we dit alle zondagen doen. Welkom in de kerken in Stichtse Vecht op vele plekken, kijk op www.kerkpleinMaarssen.nl.


Oekraïne

MAARSSEN > Help de kinderen uit Oekraine! Winkeliersvereniging Hart van Maarssen zet zich samen met de stichting Breath Care for Kids in om de weeskinderen uit Oekraïne een veilige plek te bieden. Winkeliersvereniging Hart van Maarssen houdt zaterdag 12 maart een inzamelingsactie in Maarssen-Dorp. De oorlog in Oekraïne treft ook de weeshuizen daar. De onveilige situatie geeft aanleiding om die weeskinderen weg te halen uit Oekraïne en onder te brengen op verschillende locaties in Nederland. Op drie verschillende plekken in Maarssen-Dorp staan zaterdag kraampjes om u te informeren en is het mogelijk om uw bijdrage te doneren.


Bakhuis-Woltersprijs

REGIO > Soha Surour is de winnaar van de Bakhuis-Woltersprijs 2022. Dat heeft de jury bekendgemaakt in een speciale uitzending op RTV Utrecht. 'Ik ben heel blij dat het werk van mijn stichting It's My Child gezien en gewaardeerd wordt,' aldus Soha die de trofee op Internationale Vrouwendag in ontvangst nam. De Bakhuis-Woltersprijs is een onderscheiding van de Provinciale Staten in Utrecht. Deze prijs is voor een persoon die zich inzet voor de maatschappij en voor vrouwenemancipatie in het bijzonder. Een jury koos uit tientallen voordrachten van inwoners uit de provincie drie genomineerden. Naast winnaar Soha Surour waren dat sociologe Ebru Aydin en kunstenares Joyce Overheul.