Midzomer Muziekfestiva
Midzomer Muziekfestiva

Cultuur Stichtse Vecht weer volop in beweging, 16 initiatieven krijgen financiële bijdrage uit Cultuurfonds

Nieuws

STICHTSE VECHT > Het Cultuurfonds Stichtse Vecht heeft deze week voor ruim € 41.000,- toegekend aan in totaal 16 organisaties met een goed cultureel plan. Aan alles is te merken dat de coronabeperkingen zijn afgelopen, de cultuur bruist en iedereen heeft weer zin in optredens, voorstellingen en tentoonstellingen. De nieuwe regeling dat dit jaar iedereen kan aanvragen, en niet alleen maar rechtspersonen, heeft ook al nieuwe aanvragen opgeleverd en voldoet duidelijk aan een behoefte. Zo hoopt het fonds op een laagdrempelige manier extra creativiteit te stimuleren.

Gevarieerd cultureel aanbod

De variëteit van het culturele aanbod in onze gemeente is groot. Zo zijn de tentoonstellingen ‘Vorm aan de Vecht’ in Doornburgh en ‘De Vecht vanuit de lucht’ in het Vechtstreekmuseum zeer de moeite waard. Op muzikaal gebied is ook het nodige te genieten de komende maanden. Orkest Orvo bijt de spits af met een feestelijk concert in de Pauluskerk op 23 maart. Hierna zijn er de hele zomer concerten te beluisteren, van kamerkoor Vreeland Vocaal (11 juni), tot het Midzomer Muziekfestival langs de Vecht (12 juni), Appeltaartconcerten en orgelconcerten in de Pieterskerk tijdens de markt in Breukelen. Het Rampjaar 1672 dat dit jaar landelijk herdacht wordt leverde inspiratie voor een boek door Daan Wolfert, een tentoonstelling en ervaringstheaterstuk in Slot Zuylen en een lichtvoetige toneelvoorstelling door theatergroep Maarssen 32. Ook voor de jongste jeugd zijn er bijzondere evenementen: kinderen kunnen in juni hun hart ophalen en openen bij ‘de Poppendokter’ Maaike van den Akker in het spannende fort Nigtevecht.

Zomaar wat grepen uit het rijke culturele aanbod de komende maanden waar het Cultuurfonds Stichtse Vecht financiële ondersteuning aan heeft geleverd. Aanvragen bij het Cultuurfonds Stichtse Vecht kan vier keer per jaar, de deadline voor de komende ronde is 20 mei. Zelf op pad? Kijk op de digitale Uitagenda van de Var voor de volledige culturele programmering dit seizoen.