Afbeelding
Owner

Bouw Kindcentrum Harmonieplein in Maarssen start april 2022

Nieuws

BREUKELEN > Op de hoek van de Gaslaan en de Bolensteinseweg in Maarssen-Dorp staat sinds deze week een groot bord. Daarop staat de bouw van het nieuwe Kindcentrum Harmonieplein aangekondigd. Op woensdag 9 maart onthulde wethouder Hetty Veneklaas dit bord samen met de leerlingenraad van Het Kompas en kinderen van Wereldkidz.

Bouw start in april

De kinderen en de leerkrachten hebben veel zin in het nieuwe gebouw, maar het duurt nog even voor het er staat. De bouw start in april 2022 en is naar verwachting afgerond halverwege 2023. Dat betekent dat de kinderen die nu in groep 6 of lager zitten gebruik kunnen gaan maken van het nieuwe Kindcentrum.

Speciale schoolroutes tijdens de bouw

Het bouwen van het Kindcentrum midden in Maarssen-Dorp geeft overlast. Dat is helaas niet anders. Daarom heeft de gemeente afspraken gemaakt met de aannemer, de scholen en de Klankbordgroep (onder andere ondernemers en winkeliers uit het gebied). Er zijn straks speciale loop- en fietsroutes zodat kinderen veilig naar school kunnen en voetgangers het Harmonieplein over kunnen.

Het nieuwe Kindcentrum op het Harmonieplein

Het Kindcentrum komt aan de westkant van het Harmonieplein. Het biedt straks ruimte aan de basisscholen Wereldkidz Bolenstein (nu tijdelijk gehuisvest op de locatie aan de Troelstrastraat) en Het Kompas. Ook komt er een gymzaal, een buitenschoolse opvang en een kinderdagverblijf. Het gebouw voldoet straks aan alle wensen en eisen van deze tijd. Dus: duurzaam, zonnepanelen, genoeg daglicht en ventilatie. Ook is er ruimte voor vogels, insecten en vleermuizen. Dat past ook bij onze ambitie om in de toekomst een klimaatneutrale gemeente te zijn.

Mooie ontwikkeling voor onderwijs en kinderopvang

Projectwethouder Hetty Veneklaas: ‘Ik ben blij met de komst van het Kindcentrum. Dit is een mooie ontwikkeling voor het onderwijs en de kinderopvang: alles op één moderne, duurzame locatie. Hier kunnen kinderen opgroeien tot zelfstandige volwassenen.’ De ontwikkeling van het Kindcentrum vormt ook een mooie eerste aanzet voor herontwikkeling van het totale Harmonieplein.

Meer informatie of melding overlast

Wil je meer weten over de ontwikkeling van het Kindcentrum op het Harmonieplein? Kijk dan op harmonieplein.info. Heb je vragen over de bouw of wil je overlast melden? Stuur een e-mail naar harmonieplein@burglandbouw.nl of neem contact op met de gemeente via het algemene nummer 14 0346.