Feestelijke opening brug in voorbereiding

In week 13 kunnen auto's en fieters over de brug

BREUKELEN > De tiende week van de werkzaamheden rondom de vervanging van de Vechtbrug is nu bezig en alles gaat volgens schema.


Wanneer u nu bij de brug kijkt staat deze soms in verschillende standen. Dit wordt steeds handmatig gedaan. Het duurt nog drie weken totdat u over de brug kan lopen, fietsen of kan rijden met een voertuig. In week 13, dus vanaf maandag 28 maart, gaat de brug open voor al het verkeer. Wanneer dat precies zal zijn, wordt over anderhalve week bekendgemaakt. En dan is het ook nog maar de vraag of dan ook al de feestelijke opening is van de nieuwe brug tussen het Zandpad en het centrum van Breukelen. Momenteel wordt er gewerkt aan de verdere afwerking van de brug, het straatwerk en de elektrische besturing. In de week van 21 maart wordt de nieuwe brugwachtersruimte opgebouwd en kan de brug worden getest met de bediening en het nieuwe belsignaal. Deze week wordt het straatwerk opnieuw aangebracht en lichtseinen geplaatst die gaan branden als de brug wordt bediend. Sommige graafwerkzaamheden zullen in de verkeersluwe momenten worden uitgevoerd. 

Het Zandpad voor Gunterstein is op sommige momenten voor de helft afgesloten. Deze werkzaamheden hebben weer invloed op het gebruik van de kruising en dat was vandaag ook al merkbaar. Voor vrijdag 18 maart geldt dat verkeer tijdens de werkzaamheden niet in noordelijke of zuidelijke richting kan rijden op het Zandpad bij de kruising Laan van Gunterstein; Dit wordt aangegeven op het Matrixbord bij de Proosdijweg komend vanaf Nieuwersluis; Fietsers en voetgangers kunnen wel langs de werkzaamheden. 

In de week van 21 maart zal het Zandpad voor een periode van enkele uren geheel zijn afgesloten aan de zuidzijde van de brug in verband met asfalteringswerkzaamheden. De asfaltering is de laatste werkzaamheid waar het verkeer hinder van ondervindt.