Afbeelding

Zullen we de dood bespreekbaar maken?

Ondernemend

MAARSSEN > Met deze slogan wil Sire de Nederlanders uitdagen om over hun eigen dood na te denken maar bovenal hun eigen dood bespreekbaar maken met dierbaren.

Heeft u de filmpjes gezien? De filmpjes vallen op omdat het een onderwerp is waar we vaak voor weglopen. Moeder die stickers plakt onder haar spullen en dochter die daar geen aandacht voor heeft, “Jij gaat nog lang niet dood”. Maar juist op dat moment had dochter aandacht kunnen besteden aan het onderwerp, moeder is blijkbaar wel bezig met haar afscheid.

Dat is de bedoeling van de campagne. Ons bewust maken, aandacht schenken aan je eigen overlijden en aandacht voor het overlijden van je dierbare. Als uitvaartbegeleider zit ik bij families aan tafel die de wensen van hun dierbare overledene goed weten maar vaker nog zijn wensen niet bekend.

De dood is onderdeel van het leven. Het is mooi om met elkaar in gesprek te komen over alles wat u dierbaar is in het leven en wat u belangrijk vind bij uw overlijden. Het is goed te spreken over dat wat u vooraf kunt regelen en/of kunt bespreken met uw dierbaren. Zodat zij niet voor vraagtekens staan maar meer nog zodat uw wensen kunnen worden ingewilligd.

Ik wil u helpen na te denken over uw eigen uitvaart, na te denken over uw wensen. Ik nodig u uit voor een presentatie over keuzes rond uw eigen uitvaart en de keuzes die u vóór uw overlijden kunt maken.

Dinsdag 29 maart, inloop 14.15 – 14.30 uur, start presentatie 14.30 uur. Waar: Noach zaal in de Ark, Duivenkamp in Maarssenbroek Aanmelden mag via mail: info@kaldenbachuitvaartzorg.nl Of u belt met 06-57 99 85 95 Monique Kaldenbach Uitvaartzorg

De dood, praat erover, niet erover heen!