Afbeelding

Inkoopactie over hybride warmtepompen met toelichting in webinar op 28 maart in Stichtse Vecht

Ondernemend

STICHTSE VECHT > Na het succes van de inkoopactie van 2022 organiseert Winst uit je woning en de gemeente Stichtse Vecht de gezamenlijke inkoop van hybride warmtepompen voor woningeigenaren. Met de huidige gasprijzen is dat een zeer aantrekkelijke, en ook populaire wijze om te verduurzamen. De actie wordt ondersteund met een webinar van de Stichting Duurzame Vecht op 28 maart.

Inwoners van Stichtse Vecht willen graag verduurzamen en maatregelen nemen, maar hebben talloze vragen. Daarom helpt Duurzame Vecht met een webinar. Aan bod komt de werking van de warmtepomp en de subsidies. Ook de vraag ‘hoe weet je of zo’n pomp iets is voor jouw woning is? wordt behandeld en wat de grote belangstelling voor de warmtepomp betekent voor de levertijd.

Chatten

Te gast bij het webinar zijn onder andere de wethouder duurzaamheid van gemeente Stichtse Vecht Arjan Wisseborn en het bedrijf dat de warmtepompen installeert: Heattransformers. Ook Winst uit je Woning is aanwezig. Dit bedrijf kent de ins en outs van de inkoopactie. Er is tijdens de webinar-avond gelegenheid tot chatten met de energieambassadeurs van Stichting Duurzame Vecht en er kunnen vragen aan de gasten worden gesteld.

Waarom een inkoopactie?

De gemeente wil woningeigenaren helpen de energielasten te verlagen, het wooncomfort te verhogen en de CO2-emissie te verminderen. Daarnaast helpt de gemeente haar inwoners bij het terugdringen van het aardgasgebruik. Daarom wordt er voor het tweede jaar op rij een inkoopactie gestart met Winst uit je Woning. Vorig jaar draaide het vooral om zonnepanelen, vloer-, dak- en muurisolatie, deze keer staat de hybride warmtepomp centraal. Helemaal gericht op huiseigenaren in gemeente Stichtse Vecht. Het webinar is op 28 maart en start om 20.00 uur. Aanmelden voor het webinar kan via de site van Duurzame Vecht. U krijgt dan automatisch een herinnering met link in uw mail. Heeft u zich niet aangemeld voor het webinar, dan vindt u de link ook op https://duurzamevecht.nl/warmtepomp/

Op het youtubekanaal van de stichting staan diverse informatievideo’s over duurzame maatregelen en ook het webinar van vorig jaar over zonnepanelen en isolatie is daar nog te zien.

Na het webinar nog meer vragen? Bewoners kunnen dan bellen met de speciale servicedesk van Winst uit je woning op: 023 583 69 36. Vrijblijvend meedoen aan de actie van Winst uit je woning kan tot 31 mei 2021 via winstuitjewoning.nl/stichtsevecht