Afbeelding

Snoei- en kapwerkzaamheden in wijkpark Maarssenbroek

Nieuws

MAARSSENBROEK > Tussen 21 maart en half april snoeien en kappen we opnieuw bij de hoogspanningsverbinding in het wijkpark Maarssenbroek. Zo zorgen we ervoor dat bomen niet in contact kunnen komen met de verbinding. En voorkomen we brand, elektrocutie en losgekomen hoogspanningslijnen. De hoogspanningsverbinding is belangrijk voor het leveren van elektriciteit aan een groot deel van de provincie Utrecht.

Planning

De werkzaamheden worden achter elkaar en in fases uitgevoerd. De globale planning is als volgt:

21 t/m 25 maart werkzaamheden nabij Reigerskamp

28 maart t/m 1 april werkzaamheden nabij Reigerskamp en Fazantenkamp

3 t/m 8 april werkzaamheden nabij Zwanenkamp

Deel van park tijdelijk afgesloten

Vanwege het gevaar van omvallende bomen en vallende takken blijft een deel van wijkpark Maarssenbroek tijdelijk afgesloten. Zo creëren we een veilige afstand tot de werkzaamheden. Ook kan het zijn dat er tijdelijk afscherming wordt geplaatst rondom rijroutes en dat enkele parkeerplaatsen niet te gebruiken zijn. Veiligheid staat voorop.

Vervangingsplan

De gemeente vindt het belangrijk dat het park zijn functie als groene long behoudt. We waren al bezig met een plan om de populieren te vervangen. De bomen in het wijkpark zijn inmiddels zo’n 45 jaar oud. Ze hebben erg lange en zware takken en zijn kwetsbaar geworden bij veel wind en regen. Dat levert gevaar op in een wijkpark waar veel gewandeld en gespeeld wordt.

Inspraak

De gemeente doet ecologisch onderzoek en overlegt met TenneT over de maximale hoogtes van de nieuwe beplanting. Zodra er meer bekend is, organiseren we inspraak over het vervangingsplan. Het is de bedoeling om in het najaar/winter van 2022/2023 te starten met de vervanging. De bomen die nu gekapt worden, worden als eerste weer vervangen.