Welkom!
Welkom! Anneke van Leersum

Streekmuseum Vredegoed gaat weer open

Lammetjesdag en veel andere activiteiten in Tienhoven

TIENHOVEN > Na twee jaar is het weer zover. Streekmuseum Vredegoed opent zijn deuren weer op 26 maart met de bekende Lammetjesdag/-ochtend.


'Corona heeft ons geduld behoorlijk op de proef gesteld, maar het kan weer, het mag weer. Dit jaar ziet deze feestelijke dag er wel iets anders uit,' aldus het bestuur van het Streekmuseum aan de Heuvellaan. 

In de ochtend staan de lammetjes centraal. Van 10.00 uur tot 13.00 uur zijn er diverse creatieve activiteiten voor kinderen, zoals het beschilderen van een bolderkar, workshop schilderen en werken met klei; de goedgevulde grabbelton is er ook weer bij, net zoals de mega-grote sjoelbak die gepoetst, geboend en dus stralend paraat staat. 

Ook is er een verkoopstand met oude voorwerpen, die velen van ons nog wel zullen herkennen. Wilma Bakker toont haar kunstzinnige bloemenkransen en uiteraard  zijn er volop aaibare lammetjes op het erf en de vermaarde pannenkoeken zijn weer een echte traktatie. 

De middag op Vredegoed is voor muziek en historie. Daarna zal het jubilerend orkest SDG uit Tienhoven in de spotlight staan. Het orkest viert bij Vredegoed zijn 100-jarige jubileum! (lees ook meer op pagina 3 van deze krant). Het orkest zal uiteraard optreden voor het publiek  en om 14.00 uur opent de wethouder van Cultuur, Arjan Wisseborn, de tentoonstelling 100 Jaar SDG. De expositie zal tot eind juni in Vredegoed te zien zijn voor de vele bezoekers. 

Dit middagprogramma van SDG duurt van 14.00 tot 17.00 uur en wordt volledig verzorgd en geregeld door het orkest zelf. Meer informatie: https://sdgtienhoven.nl/contact

Museum Vredegoed, Heuvellaan 7, 3612 BA Tienhoven/Oud-Maarsseveen. 

Zie ook voor meer informatie en activiteiten www.vredegoed.nl en volg ook  www.facebook.com/pareltjevandevechtstreek.

Oude muziekinstrumenten