De nieuwe brug wordt zaterdag officieel in gebruik genomen.
De nieuwe brug wordt zaterdag officieel in gebruik genomen.

Feestelijke opening zaterdag van Vechtbrug in Breukelen

Nieuws

BREUKELEN > De klus is geklaard en ook nog precies op tijd.

De nieuwe Vechtbrug bij Breukelen is klaar en zaterdag 2 april is de feestelijke opening. De oude brug had voortdurend last van storingen en was afgeschreven. De lange en intensieve voorbereiding heeft zijn vruchten afgeworpen. ‘Binnen de planning van 12 weken is de oude brug weggehaald en de nieuwe verbinding over de Vecht weer teruggeplaatst. Auto’s moesten omrijden en fietsers en voetgangers konden via een speciale pontonbrug bij Boom en Bosch oversteken. Ook de ambulance heeft daar een enkele keer gebruik van gemaakt. Uit voorzorg was er een tijdelijke brandweerpost met een geleend blusvoertuig aan de Laan van Gunsterstein geplaatst, maar het aantal uitrukken bleef beperkt. De brandweer had een aantal e-bikes te leen om snel van de kazerne in het dorp over de pontonbrug naar de tijdelijke post te fietsen. Alle maatregelen hebben gewerkt en grote problemen hebben zich niet voorgedaan,’ aldus Ger-Jan Marsiljé, Omgevingsmanager vervanging Vechtbrug Breukelen. ‘Dinsdag 29 maart is de officiële test geweest van de brug. De noodtesten zijn uitgevoerd, de handmatige bediening, de werking van de seinen. De komende dagen wordt het nieuwe bedieningshuis afgebouwd, de bebording aangebracht en nieuwe stopstrepen aan het Zandpad en de Laan van Gunterstein. Het resultaat mag er zijn.’ Als gevolg van de opening van de nieuwe Vechtbrug komt de route door het park van Boom en Bosch naar de tijdelijke pontonbrug te vervallen. De pontonbrug wordt donderdag 31 maart ‘22 weggehaald. 

De barriers, de tijdelijke verlichting en het tijdelijke pad worden volgende week weggehaald. Vanaf vrijdag is het weer mogelijk om te parkeren bij Boom en Bosch. Nadat de tijdelijke pontonbrug is weggehaald kunnen voetgangers en fietsers gebruikmaken van de nieuwe Vechtbrug. Voor gemotoriseerd verkeer blijft de omleidingsroute tot zaterdag 2 april 12.00 uur van kracht. De omleiding tot 2 april is nodig omdat tot en met 1 april de laatste puntjes op de i worden gezet om de opening op zaterdag feestelijk te laten verlopen. 

Na de opening van de brug gaat de Brugstraat open voor al het verkeer. Het officiële programma zaterdag begint om 11.00 uur met een optreden van de Brassband Breukelen en vervolgens een toespraak door wethouder Arjan Wisseborn. Dan is het tijd voor het doorknippen van de linten en dat gebeurt door Henk Britink (voormalig brugwachter) en Bertien Quarles van Ufford van Gunterstein. De Winkeliersvereniging Breukelen deelt bloemen en plantjes uit aan iedereen die langskomt. En er is nog een demonstratie van de brandweer Breukelen. Ook klinkt er een nieuw belsignaal als de bomen sluiten, minder schril en speciaal uitgezocht door de omwonenden in de Brugstraat.

Afbeelding